Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Rinker Captiva 200 MTX Extreme je odprto športno plovilo namenjeno adrenalinskemu športu, zabavi ali pa le družinski plovbi. Ker njegova teža znaša le 1268 kg, je enostaven za prevoz na prikolici, spuščanje v vodo in izjemno ekonomičen pri porabi goriva.

Novi gliser Captiva 200 MTX je odlično plovilo. Odlikuje ga inovativno oblikovanje, s katerim so na plovilu zagotovili izjemno prostornost. Tako bo dobro sprejet med navdušenci nad vodnimi adrenalinskimi športi, kakor tudi pri tistih, ki ga bodo uporabljali z družino za dnevne izlete in raziskovanje morske obale.

Captiva 200 je bowrider, plovilo z odprtim trikrakim premcem. Z njim so v prednjem delu zagotovili ogromen prostor, kjer se lahko udobno namestijo 4 osebe. Kljub temu, da gre za majhno plovilo, ki v dolžino meri 5,89 m, pa lahko na njem pluje do 7 oseb. Čoln ima deljen komandni most zaradi česar enostavno prehajamo s kopalne ploščadi nameščene na krmi vse do premca.  Za pogon skrbijo vgrajeni motorji z močno do 225 KM. Plovilo ima bogato standardno opremo, za doplačilo pa so na voljo številni dodatki. V standardni opremi, je že hladilna torba, kopalna lestev na kopalni ploščadi, nerjaveča kljuka za vleko smučarja na vodi in Sonyev radio z zvočniki.

Plovilo je na voljo v številnih barvah. Med dodatno opremo je možno naročiti zaščitni lok s streho, talne obloge, pokrivala za premec in krmo, gasilni aparat, podvodne luči in številne druge dodatke.

Tehnični podatki:

Dolžina čez vse 5.89 m
Širina: 2.44 m
Moč motorja: 225 (max)
Teža plovila: 1,2 t
Rezervoar goriva: 129 l
Št. oseb: 7

Uvoznik za plovila Rinker v Sloveniji je podjetje AS Boats d.o.o., Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, Slovenija, t: +386 (0)2 608 41 41, e:  info@as-boats.si , www.as-boats.si

Fotogalerija: Captiva 200 MTX

Komentarji