Zadnje iz eTrgovine

24.99€

V knjigi Mayday je predstavljen izbor najbolj zanimivih in obenem tragičnih pomorskih nesreč, ki segajo od 2. svetovne vojne pa vse do sedanjosti. Vsem zgodbam v knjigi, ki opisujejo nenavadne pomorske avanture: žalostne, drzne, tragične, smešne ali komaj verjetne, je klic na pomoč - MAYDAY skupni imenovalec.

Iz vsebine:

 • Namesto uvoda
 • 117 dni na pragu smrti
 • Anatomija nekega brodoloma
 • Knjiga, ki ne bo napisana
 • Cena slave
 • Poročilo gospoda Roba Widdringtona, prvega častnika ameriške raziskovalne ladje Roger Rewelle
 • Ledena krsta
 • Panika v Sredozemlju
 • Dvakrat okoli Rta Horn
 • Torpedo - made in Germany
 • Morje z napako
 • Havenly tweens
 • Vihar viharjev - po dogodku posnet tudi film The perfect storm
 • Nori Viking na Antarktiki

Avtor Jože Mušič, mojster fotografije in filmar, jadralec, popotnik, vsestranski športnik in prvi Slovenec, ki je objadral svet. Je avtor in prevajalec številnih fotomonografij in potopisov: Melodije vetra, Zlati valovi, Dolga pot čez oceane ... 

Odlomek (117 dni na pragu smrti):

Dnevi so prešli v tedne, tedni v mesece, borba za preživetje je zahtevala vedno več napora. Napihljivi splav, ki jima je nudil edino zaščito, je razpadal, neprestano je bilo treba izmetavati vodo in črpati zrak. V dveh hudih viharjih sta izgubila streho nad splavom, kompas in nekaj plastenk z vodo; zbolela sta, dobila hude sončne opekline po telesu, zaradi slane vode pa boleče izpuščaje po koži. Podhranjena in dehidrirana sta se komaj še premikala. V štirih mesecih je plulo mimo sedem ladij, ne da bi ju kdo opazil. Bil je 117 dan.

Cena v prednaročilu: 19,99 EUR (do 1.4.2020)

Cena po izidu: 24,99 EUR

Darilo ob naročilu za prvih 30 kupcev – MOLITEV PRED PLOVBO (Joža Horvat).

Jože Mušič: MAYDAY

Zadnji video

Na letošnjem Cannes Yachting Festivalu je bil premierno predstavljen Minorchino 34, zadnja pridobitev v Minorchino floti, ki že vključuje Minorchino 42 in Minorchino 54.

Minorchino 34 je sveža alternativa podobnim izpodrivnim in pol izpodrivnim plovilom prikazanim na Cannes Yacht Festivallu. Retro navdihnjeni Minorchino 34 je izdelan na osnovi ''sandwich'' kompozitnih materialov. Uporabljeni materiali so se že izkazali pri ostalih plovilih Sasga Yachts - Menorca, zasnovan pa je s strani Barracuda Yacht Design.

Osnovna inspiracija dizajnerja Barracuda Yacht je bil stoletja staro plovilo ''Llaut'' – tradicionalno plovilo, ki so ga in ga še uporabljajo ribiči iz Balearov.

Minorchino 34 ponuja obilo prostora tako znotraj kot zunaj. Prostorni dnevni prostor je kombiniran s kuhinjo. Visok strop omogoča stojno višino v celotnem prostoru. Prostor za krmarja je na desni strani. Velika okna nudijo krasen razgled in obilo naravne svetlobe.

Izbrani tekstil, sedežne blazine in zavese nudijo občutek sproščenosti in udobja tega ekstremno dobro zgrajenega plovila.

Minorchino 34 ima dve kabini z možnostjo nastanitve 4 oseb plus dodatno, priložnostno 2 osebi, ki so lahko nastanjene v salonu. Lastniška kabina se nahaja v premcu. Visok strop omogoča stojno višino, prostor je svetel in prostoren opremljen s stilnim pohištvom. Kabina za goste se nahaja poleg lastniške kabine, obe kabini si delita eno kopalnico.

Cockpit na novi 34-ki nudi dovolj prostora za posedanje in obedovanje. Prav tako je dovolj prostora na sprednji palubi, ki je dostopna s stranskih prehodov in nudi obilo prostora za sončenje. Visoke robnice in tradicionalna ograja je namenjena zaščiti in varnosti otrok.

Velika, praktična kopalna ploščad je lahko dostopna in omogoča obilo užitkov pri plavanju in potapljanju v okolici plovila. Leseni deli na spodnjem delu plovila spominjajo na tradicionalen izgled in občutek lagodja.

Kakorkoli že, zmogljivosti nove 34-ke ne zaostajajo za modernimi plovili. Dva 225 KM motorja Volvo Penta D4 omogočata ekonomično plovbo pri hitrosti 12 do 19 vozlov. Najvišja hitrost je izmerjena pri 21 vozlih. Z rezervoarjem velikosti 650 l, pri hitrosti 8 vozlov preplujete 333 nm. Poraba goriva se spreminja s hitrostjo. Cena osnovnega plovila se začne pri 256.000,00 EUR.

Hrup in vibracije so zmanjšane na minimalno možno raven. Barracuda Yacht Design in Sasga Yacht sta napravila iz navzven tradicionalnega plovila udobno in zanesljivo ter praktično plovilo današnjega časa.

Tehnični podatki – splošno:

Dolžina čez vse: 10.00m Motor: 2 x 225hp Volvo Penta
Dolžina trupa: 9.00m Največja hitrost: 21 vozlov
Širina: 3.80m Potovalna hitrost: 12-19 vozlov
Izpodriv (prazno plovilo): 8.50Tm Število kabin: 2
Ugrez: 0.6m Ležišča: 4 + 2 priložnostna
Kapaciteta rezervoarja za gorivo: 650 litrov CE Certifikat: A Ocean
Kapaciteta rezervoarja za svežo vodo: 350 litrov Konstrukcija: Sandwich tehnologija

Zastopa in prodaja:

STAL ELEKTRONIK d.o.o.
SELENE ADRIATIC
Tbilisijska ulica 89
SI-1000 Ljubljana
Kontaktna oseba: Aleš Strmljan, telefon: 041 725 800; email: ales@selene-yachts.si

Komentarji

Komentarji   

# Bojan Salmič 12:46 20-09-2015
odličen čoln...ampak mene pri teh menorkihih moti polkrozna krma..ce bi bila oglata, bi bil veliko bolje izkoriscena...drugač pa , ja , super, bo treba pariščka razbit...