Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

  • Datum: Torek, 3.3.2020
  • Ura: 18.00
  • Čas trajanja:  2 uri
  • Cena: 20,00 EUR
  • Omejitev udeležbe!
  • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
  • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji video

Spoštovani poslovni partnerji INTERNAUTICE, spoštovani razstavljavci, dobrodošli na 21. razstavi navtike, INTERNAUTICA 2016!

Le še nekaj več kot 40 dni nas loči do začetka 21. INTERNAUTICE, najpomembnejšega jadranskega navtičnega sejma, ki bo kot običajno svojim obiskovalcem in javnosti predstavil mnoge novosti in dosežke navtične industrije. Na pokritih razstavnih prostorih bodo razstavljavci predstavljali predvsem navtično opremo, raznovrstne pripomočke, športna oblačila, obutev, na zunanjih razstavnih površinah in morskih privezih pa si bodo obiskovalci lahko ogledali novosti iz sveta športnih motornih plovil, motornih jaht in jadrnic.

Tudi letošnja INTERNAUTICA bo premierno predstavila številne modele motornih plovil in jadrnic ter hkrati poskrbela tudi za predstavitev energetsko-učinkovito zasnovanih plovil in projektov, okolju prijaznih, trajnostnih in gradbeno učinkovitih tehnologij ter inovativnih pogonskih in hibridnih sistemov, ki zmanjšujejo porabo goriva in emisij v okolje.

Med do sedaj prijavljenimi sejemskimi premierami so ABSOLUTE - NAVETTA 52, sodobna jahta, ki združuje bogate izkušnje gradnje plovil, tehnološke inovacije, izjemen slog, varnost, udobje in visoko učinkovitost pri porabi goriva, DRAGONFLY 25, visoko zmogljiv trimaran, nagrajen z naslovom Yacht of the Year 2016 v kategoriji večtrupnih plovil ter zmagovalec revije Sail za leto 2016 v ZDA, CRANCHI ZAFFIRO 35, predstavnik nove generacije najbolj uspešnih cruiserjev linije "Zaffiro", priznane italijanske ladjedelnice Cantiere Nautico Cranchi, OVERBLUE 44 - "Homeboat" jahta, ki ponuja vse udobje sodobnega doma, je enostavna za vzdrževanje, izdelana po sodobnih ekoloških kriterijih, cenovno konkurenčna in primerna za križarjenje v vseh pogoji, prestižna jadrnica SOLARIS 50, nagrajena z naslovom Yacht of the Year 2016 v kategoriji Performance Cruiser in ne nazadnje izjemna tehnološko in oblikovalsko dovršena 34 meterska motorna jahta DREAMLINE. To je seveda le nekaj premier in novosti zanimivega programa, ki ga prinaša INTERNAUTICA 2016.

Poleg tradicionalnega SUP tekmovanja, ki šteje za pokal Slovenije, regate starodobnih plovil in predstavitve starodobnih avtomobilov, so napovedani številni zabavni in zanimivi družabni dogodki, me drugim tudi predstavitve varnostnih postopkov EMERGENSEA v primeru reševanja različnih težav med plovbo.

V okviru razstavnih programov Internautice bo poleg Zelene Avenije, ki bo predstavila nove dosežke na področju zelene mobilnosti, učinkovite rabe energije in trajnostnega razvoja novih tehnologij, mogoče spoznati tudi nekatere domače in tuje ponudnike storitev s področja "Karavaninga", ki se v mnogih točkah srečuje z navtičnim načinom življenja.

Mednarodna žirija navtičnih strokovnjakov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Italije tudi letos pripravlja nominacije za podelitev prestižnih nagrad za "Jadransko Plovilo Leta". Nagrade bodo podeljene na tradicionalni petkovi večerni prireditvi INTERNAUTICE.

V zadnjih letih ponovno beležimo uspešne prodajne rezultate mnogih razstavljavcev, saj je INTERNAUTICA tudi izjemna priložnost za direktno prodajo plovil in navtičnih izdelkov.

Ker je še čas, da se nam pridružite, bi vas radi še enkrat povabili, da s skupnimi močmi spodbudimo razvoj navtične kulture, ter naredimo dober posel!

Internautica 2016 bo potekala v dneh od 4. do 8. maja 2016, prijavo za sodelovanje pa lahko uredite TUKAJ<http://www.internautica.net/sl/prijavni-obrazci/> in na naslednjih povezavah:

INTERNAUTICA 2016

Tel: + 386 1 565 51 26

Fax: + 386 1 565 50 76

e-mail: internautica@internautica.net

Daniela Mate Krilič: e-mail: daniela.krilic@internautica.net

Klavdija Binter e-mail: klavdija.binter@internautica.net

Komentarji