Model odlikujejo sodobna linija, preprostost in funkcionalnost, ter tako dobro služi rekreaciji, športu in poletni zabavi.

ZUNANJOST

Velika prečna stopnica je iz debeloslojnega poliestra, ki premore na koncu potopno bitev iz nerjavnega jekla ter vodilo za sidro in sidrno vrv. Pri tem modelu je prevlečena z imitacijo tika, kar doda kanček prestiža. Prehod na večjo ležalno površino je preprost in ne previsok. Premčna komora je kar zajetnih dimenzij in premore drenažni izpust za odvečno vodo, ki se nabere med plovbo. Prekriva jo debelejša blazina, ki je pripeta s trakovi na vrata.

Posebnost notranjosti čolna je, da so pohodno površino pomaknili globlje in s tem dobili nižje težišče. V premcu je zaradi tega veliko manevrskega prostora. Ko potrebujete večje izdatno oblazinjene ležalne površine, se le-te da pridobiti z namestitvijo dveh debelejših vodoodpornih lesenih plošč, ki ju zelo dobro držijo vodila v dni in straneh notranjega dela. Za podporo služita dve manjši nogi iz nerjavnega jekla, s čimer so pridobili večjo nosilnost. Čoln je barvno usklajen, svetlo siva podlaga v kombinaciji z odtenkom temno sive barve obrob daje čolnu vtis elegance, dodatki iz nerjavnega jekla, konzola ter lepo oblikovan varnostni lok pa pripomorejo k modernemu videzu.

Za bočno stabilnost poskrbita tubusa s premerom 55cm in širina čolna, ki znaša 255cm. Takšna dolžina in širina ponujata precejšnjo notranjo prostornost, saj bo dovolj prostora za 10 oseb oz. nosilnost čolna do 1200 kilogramov. S temi lastnostmi je čoln razvrščen v homologacijski razred C. Krmarjev prostor je velik in pregleden, konzola pa je opremljena z volanskim mehanizmom in osnovnimi merilniki. Če bo kupec želel, si lahko omisli merilnike v retro oblki ali doda po svoji želji še dodatne. Prostora za to bo dovolj. Sama krmilna konzola je enojna in se konusno širi proti vrhu. Pregled je dober tudi v sedečem položaju. Po novem lahko kupec izbira med termi različicami opreme v prvi vrsti za krmarjevim prostorom.

PALUBA

Prva možnost je dvojni kapitanski sedež. Polkrožna sedeža na dolgi nogi, vpeti v dno čolna, z utrditvami omogočata udobno sedenje. Druga možnost je daljši oblazinjen naslon za zadnjo plat, ki pod seboj skriva še dodaten suh prostor za prtljago. Na zadnji strani je ta naslon opremljen z oprijemi iz nerjavnega jekla za varnost posadke na zadnji klopi pod varnostnim lokom in se s tem pridobi več prostora na premčnem delu. Nnajboljša možost, saj se težišče čolna pomakne proti krmi, s tem pa se dvigne premec in čoln lažje premaguje večje valove. Na krmi se pod zadnjo oblazinjeno klopjo skriva velik prtljažnik s kalužno črpalko in z drenažnim izpustom. Preko celotne širine čolna se vije varnostni lok, ki se lepo poda celotnemu videzu čolna.

Opremljen z navigacijskimi lučmi. Na bokih se lok polkrožno končuje ob klopi in tvori nekakšen varnostni sedež. Tubusi se pri tem modelu zaključujejo s stopnico, vdelano v konec tubusa, kar omogoča lažje plezanje iz vode na čoln. Celoten krmni del je opremljen s priveznimi bitvami ter kljuko za vleko smučarja iz nerjavnega jekla, tušem in dotokom za gorivo in vodo. Krmno zrcalo lahko po zagotovilu izdelovalca obremenimo s 120- konjskim agregatom z dolgo nogo.

ZAKAJ IZBRATI S550?

Grandova filozofija je ponuditi karseda opremljen čoln za konkurenčno ceno. Možna je izbira med tremi različicami, de luxe, cruiser in sun runner. Vse tri so dobro opremljene, razlika pa je samo v ceni. V cenejši različici boste dobili petslojni 1.680-gramski mirasol sestave PVC, poliuretan ter poliestrska vlakna za armaturo in trdnost, medtem ko bo dražja različica izdeana iz priznanega Hypalona Orca.

GRAND S550: CENA GUMENJAKA NA ZALOGI V KOMPLETU Z YAMAHA F80 + MONTAŽA:

Skupaj: 27.579,00 €

Mesečni obrok / 5 let: ŽE ZA 514€/mes

(velja samo za model iz zaloge)

Več o čolnu in dodatna oprema: Grand Silver line S550

V primeru nakupa pri generalnem uvozniku, vam lahko dodatno še ponudijo:

– 10% popust na vse nadaljnje servisne storitve.
– NULTI servis motorja GRATIS (v primeru nakupa izvenkrmnega motorja).
– 10% popust na dodatno navtično opremo (rešilni jopiči, sidra, vrvi ipd..).
– Po želji v vašem imenu uredijo registracijo plovila, izdelajo vam registracijsko nalepko za vaš čoln, uredijo zavarovanje, …
– Nudijo vam ustrezno garancijo za nakup.
– Skupaj z  svetovalci poiščejo najbolj primerno plovilo, ki bo zadovoljilo vaše zahteve.
– Ker je “količinski” nakup vedno ugodnejši, vam v primeru nakupa kompleta, ponudijo najugodnejše pogoje, ki jih lahko dobite.