Zadnje iz eTrgovine

34.90€

888 pristanov in zalivov, sedaj v barvah in z novimi, dopolnjenimi podatki. Knjiga je prenovljena in tekoče ažurirana za leto 2018. V njej so prikazani detajli zalivov in pristanišč s kratkimi opisi in oznakami za možnost priveza ter simboli za nevarne, ali pa neugodne vetrove, ki povzročijo na privezu samo neprijetno bibavico. V njem je tudi obilo ostalih uporabnih podatkov, kot so podatki o odpiralnih časih na bencinskih črpalkah, vse pomembne telefonske številke (kapitanij, marin zdravstvenih domov, …..) 

O knjigi:

  • izdaja: 6. dopolnjena izdaja
  • avtor: Karl-H. Bestandig
  • slovenska izdaja: Gorazd Cizej
  • strani: 120
888 pristanov in zalivov

Zadnji video

V neposredni bližini otoka Sveta Neđelja v Črni gori so ulovili morskega psa, ki je v dolžino meril 2,2m in tehtal 135 kg.

Morskega psa so ulovili v nedeljo. Gre za vrsto Mako, ki ga imenujejo tudi iglozobi pes, ker ima velike iglaste zobe, podobne ukrivljenim žebljem. Ta vrsta morskega psa lahko zraste v dolžino tudi do 4 metre. Prehranjue se z ribami in glavonožci ter le redko zaide v plitvejše morje in še redkeje v bližino obale. Napadi na človeka so zelo redki. Človeku so najbolj nevarni, kadar se jih ujame. Po statistikah je bilo od začetka beleženja srečanj z morskimi psi do sedaj zabeliženih le 9 napadov morskega psa vrste Mako na človeka in le eden je imel smrtni izzid.

Kot vidimo na fotografiji, je morski pes končal na krožnihih.

Na Hrvaškem je to vrsto morskega psa prepovedano ubijati.

Vir: pomorac.net

Komentarji