Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

V neposredni bližini otoka Sveta Neđelja v Črni gori so ulovili morskega psa, ki je v dolžino meril 2,2m in tehtal 135 kg.

Morskega psa so ulovili v nedeljo. Gre za vrsto Mako, ki ga imenujejo tudi iglozobi pes, ker ima velike iglaste zobe, podobne ukrivljenim žebljem. Ta vrsta morskega psa lahko zraste v dolžino tudi do 4 metre. Prehranjue se z ribami in glavonožci ter le redko zaide v plitvejše morje in še redkeje v bližino obale. Napadi na človeka so zelo redki. Človeku so najbolj nevarni, kadar se jih ujame. Po statistikah je bilo od začetka beleženja srečanj z morskimi psi do sedaj zabeliženih le 9 napadov morskega psa vrste Mako na človeka in le eden je imel smrtni izzid.

Kot vidimo na fotografiji, je morski pes končal na krožnihih.

Na Hrvaškem je to vrsto morskega psa prepovedano ubijati.

Vir: pomorac.net

Komentarji