Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Povečan nadzor plovbe na hrvaškem je potekal 10.8.2017. V akciji je sodelovalo vseh osem  luških kapitanij in njihovih 72 izpostav. Cilj akcije je bil povečati varnost plovbe med sezono. Kot vsako leto so bili tudi letos najbolj pozorni na prekrške glisiranje preblizu obale, ki običajno povzročijo večino pomorskih nesreč s hujšimi posledicami.

V akciji nadzora plovbe je na celotnem področju republike Hrvaške sodelovalo 32 plovil. V enem samem dnevu so pregledali 350 plovil od katerih je bilo kar 146 takih, ki so kršila pravila plovbe.

Pregledano je bilo 33 potniških ladij, 261 čolnov in jaht (146 registriranih v RH in 115 pod drugimi zastavami) ter 24 sidrišč s koncesijo.

Pri pregledu čolnov in jaht so bili najbolj pozorni na prekršek glisiranja v pasu 300 m od obale, kjer je to prepovedano. Zaustavili so 76 plovil in vsem izrekli denarne kazni. Ostali prekrškovni nalogi so se nanašali na manj nevarne dogodke, kot so pomanjkljiva dokumentacija na plovilu, pomanjkljiva obvezna oprema, nepoznavanje predpisov in podobno. Za vse prekrške so izstavili plačilne naloge v višini 307.810 HRK (41.600 EUR).

Statistika akcije: 

Komentarji