Pred nami so prvomajske počitnice, za številne najlepše obdobje v letu. Kvarner vam v tem času pripravlja obilico lepih doživetij. Na voljo so zanimivi pohodi, različne kolesarske dirke ter odlični kulinarični dogodki na Reki in okolici, ki so v času špargljev, te z minerali in vitamini bogate rastline, še posebej atraktivni. Prepričani smo, da bo kaj od naštetega privabilo tudi vas in vašo družino.

FOOD & WINE BAR GANEUM, LOVRAN

V Lovranu je svoja vrata odprl nov biser kvarnerske gastronomije. To je bar "FOOD & WINE" GANEUM, ki ga vodi priznani chef Robert Benzia. Njegov cilj je, da obiskovalcem približa vrhunsko kuhinjo, ki temelji na lokalnih živilih in vrhunskem vinu.

DNEVI CRESKE JAGNJETINE IN OLJČNEGA OLJA, 22.-30.4., CRES  

Na otoku Cresu nas čaka zanimiv kulinarični dogodek, v katerem nam bodo creške restavracije ponudile različne jagnječje specialitete. Zadnji dan prireditve poteka v mestu Cres. Poleg jagnjetine boste lahko pokusili tudi ekstra deviško oljčno olje in različne oljčne izdelke.

»KRK BIKE STORY«, 17.-19.5., OTOK KRK

Vse turistične skupnosti otoka Krka vam bodo maja spet pripravile edinstveno športno, zabavno in kulinarično prireditev »Krk Bike Story«, ki spodbuja aktivne počitnice na otoku. Pripravljeni so vodeni ogledi za družine in rekreativce pa tudi za tiste, ki intenzivneje trenirajo – maja lahko na Krku vsakdo najde kolesarsko zgodbo zase.

Kolesarji se bodo srečali tudi z domačimi okusi otoka Krka. Poleg morskih specialitet in tradicionalnih »šurlic«, vam bodo v tem obdobju ponudili tudi spomladanske dobrote, kot so šparglji, mlada jagnjetina in krški sir v kombinaciji z avtohtonim vinom žlahtino.

»KRK FOOD FEST« OKUSI POMLADI, 19.4.-30.5.2019, OTOK KRK

Obiščite »Krk Food Fest«, kulinarični dogodek, ki bo potekal na otoku Krku med 19. aprilom in 31. majem, na katerem boste lahko v številnih krških restavracijah uživali v specialitetah s »šurlicami« in šparglji.

DOBRODELNO KOLESARJENJE NA RABU, 27.4.2019, RAB

V soboto, 27. aprila, bo Rab The Happy Island v znamenju dobrodelne kolesarske dirke Rab Mtb Marathon – gRab the Bike and Ride. Udeleženci tekmovanja bodo pomagali otrokom združenja »Udruga Pinokio Rab«, ki združuje invalide in otroke s težavami v razvoju.

Cilj dirke bo na trgu Sv. Kristofora, kjer bodo predstavniki Valamarja za vse udeležence pripravili rabske »šurlice« s šparglji.