Zadnje iz eTrgovine

59.90€

Komplet potopisov jadralca Jasmina Čauševiča vsebuje 4 knjige:

  1. Šepet vetra in valov- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  2. Sam prek oceana- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  3. Skriti paradiž- potopis (redna cena: 24,90 EUR)
  4. Ljubezen pod jadri- ljubezensko erotični roman (redna cena: 16,90 EUR)

Redna cena kompleta: 91,60 EUR

Prednovoletna akcija do 31.12.: 59,90 EUR (prihranek 31,70 EUR)

Več o posameznih knjigah na povezavah.

 

O jadralcu Jasminu Čauševiču: 

Slovenski popotnik in jadralec Jasmin Čaušević, se je leta 2014 odpravil na pot okoli sveta. Pravzaprav to ne bi bilo nič nenavadnega, če se za to Jasmin ne bi odločil opraviti sam z družinsko serijsko jadrnico Bavaria 34, katero ni nič predelal in ne ojačal, da bi lahko zdržala široka morja in valovite oceane. Po prvi etapi od Poreča do Kanarskih otokov in drugi etapi od Kanarskih otokov do Karibov je napisal dve potopisni knjigi, v kateri je dodal ogromno jadralskih podatkov, ter s cenami prikazal, da je sanje mogoče odsanjati z minimalno količino denarja. Sedaj je na poti od Karibov do Avstralije, dolgi 12.000 NM. Bo naš solo jadralec po preplutem zahrbtnem Atlantiku lažje osvojil Pacifik v skoraj 30 dnevni neprekinjeni samotni plovbi? Vse izveste tukaj!

Njegovo jadranje po Pacifiku lahko spremljate v potopisu na naši spletni strani: Z jadri in vetrom po oceanih

Komplet potopisov - prednovoletna akcija

Zadnji video

Francoz Jean-Jacques Savin je prečkal Atlantski ocean v sodu.

Naj bo še tako neverjetno, a 71-letnemu Francozu je uspelo prečkati Atlantski ocean kar v sodu.

Jean-Jacques Savin je svoje plovilo – sod izdelal v ladjedelnici v kraju Ares na jugozahodu Francije. Da bi njegovo plovilo preneslo surove sile, ki jim bo izpostavljen pri prečkanju Atlantika, je uporabil vezano ploščo, ki jo je dodatno okrepil s smolami. Končni izdelek meri 3 m v dolžino in ima premer 2,10 m. V njem si je uredil ležišče, priročno kuhinjo in varnostno opremo. Namestil si je tudi solarni panel za pridelavo električne energije, ki jo je potreboval za komunikacijo in GPS-napravo.

Za prečkanje Atlantika ni uporabil nobenih pogonskih sredstev

Francoz se je na pot podal s Kanarskih otokov. Plovilo ni bilo opremljeno z nobenim pogonskim sredstvom. Ni imel ne vesel, ne motorja, ne jader. Za prečkanje oceana je uporabil le pasate, vetrove, ki pihajo v zimskem času iz vzhoda proti zahodu.

Prečkanje mu je uspelo po 122 dneh in 9 urah. Med plovbo je v oceanu pustil več plovk, ki bodo oceanografom pomagala pri analizi morskih tokov, ter redno pošiljal svoje pozicije.

Plovba preko oceana ni bila poceni. Stala naj bi okrog 65.000 evrov. Denar je delno zbral sam, dobršen del pa je prispevala francoska sodarska industrija.

Jean-Jacques Savin je svojo pot preko oceana opisal z besedami: »To je bilo prečkanje oceana, ko človek ni kapitan svojega plovila, temveč potnik na oceanu.«

S svojim podvigom je postal prvi človek, ki je prečkal Atlantik brez pomoči jader, motorja ali lastnega pogona.

Komentarji