Hrvaška je veliko več kot sonce in morje. Spoznajte z nami zanimive ljudi, kulinariko, naravo, dogodke ter možnosti za aktivnosti in namestitev. Obiščite na drugačen način poznane in nove kraje ob morju in na celini. Upamo, da boste ob tem ugotovili: »Oh! Tako Hrvaške še ne poznam.«

Oglejte si ponudbo in si izberite nekaj po svoji meri. Pričakujemo vas z veseljem.

Nekaj dogodkov, ki so še posebej zanimivi smo vam podrobneje predstavili spodaj.

FESTIVAL Z LOŠINJSKIMI JADRI OKROG SVETA, 7.9.-21.9., 2019, LOŠINJ, KVARNER

Festival z lošinjskimi jadri okrog sveta je posvečen bogati pomorski in ladjedelniški tradiciji otoka Lošinj.

"STARI SAMANJ POD KAŠTELOM«, 7.-8.9.2019, VRSAR, ISTRA

"Stari samanj" je zgodovinski sejem z gastronomsko ponudbo in glasbenim programom. Na stojnicah so manjši obroki, pršut, sir, vino in domači likerji, med in izdelki iz medu, starinski suhi piškotki, kandirane mandlje, flancati ter drugi avtohtoni izdelki, pa tudi spominki iz lesa in kamna.

VELEBIT HIGHLANDER, 14.09.2019, ZADARSKA REGIJA

Highlander Velebit je petdnevno, 100 km dolgo gorsko doživetje, ki vas bo popeljalo skozi spektakularne lepote parka narave Velebit. Obiskali boste tudi dva narodna parka: Nacionalni park Sjeverni Velebit na severu in Nacionalni park Paklenica na jugu.

JESENSKE BAKALNALIJE, 20.9.2019, VODICE, ŠIBENIŠKA REGIJA

Bakanalije – dogodek, ki vas bo popeljal nazaj v antično obdobje. Bakanalije potekajo na enkratni zgodovinski lokaciji – Rimska cisterna, kjer vas bo dočakala obilica dobrot pripravljenih po antičnih receptih in odlična ponudba vina. Bogatem programu bodo vsekakor prispevale različne predstavitve starodavnih navad in plesov.

GOOD FOOD FESTIVAL 2019, 14.-20.10.2019, DUBROVNIK

Kulinarični dogodek za vse ljubitelje dobre hrane. Letošnji Good Food Festival bo svojim obiskovalcem ponudil pester program delavnic, predavanj, prezentacij, kulinaričnih tur, tematskih večeri in tradicionalen Sejem zdrave hrane na Pilama.