AlfaCharter, Marina Portorož

Najem plovil v Sloveniji je prav tako ali še bolj zanimiv kot drugod, predvsem pa je v teh časih bolj varno in predvsem enostavno najeti plovilo doma v Sloveniji in zapluti nečemu novemu naproti, kar se nam prej ni zdelo vredno. Tudi Ljubljano so Ljubljančani odkrili šele, ko so jo pogledali skozi oči turista…

Želite obiskati 3 dežele v nekaj dneh? Želite biti za vaš denar primerno pogoščeni? Se želite izogniti gneči, še posebno v teh kriznih časih? So vam ljubši japonski lignji in zamrznjene školjke ali na primer noro dobre testenine “Frutti di mare” v Gradu , kjer prave “trattorie” tekmuje med sabo v kvaliteti?

Flota 11 jadrnic v Portorožu (https://alfacharter.com/) je na voljo za najem od začetka marca do konca oktobra. Tam vam po vaših željah pripravijo intinerar in vas opremijo z nasveti, kam in kod se glede na vremenske pogoje lahko odpravite. Po želji pa vam tudi priskrbijo izkušenega skipperja, ki vas bo spotoma naučil še osnovnih mornarskih veščin, zato je tako preživljanje prostega časa primerno za vse, ki so radi na morju.

Ob enotedenskem najemu jadrnice v Portorožu, lahko preprosto obiščete Rovinj, Benetke, Piran in še kaj vmes in doživite najboljše od vsega kar ponuja severno jadranska obala. Vrsar, Poreč, Pula, Chioggia, Grado, Izola, Koper in ostala obmorska mesta vabijo s svojo izdelano turistično podobo in urejenim turizmom, ki je vzgled mnogoterim mestom ob južni obali. Dostopnost vseh teh mest je enostavna. Množica privezov za delček cene, ki jo plačate v Hrvaških marinah, a z dvojno mero prijaznosti osebja. Izkušnja je drugačna od plovbe po južno jadranskih otokih predvsem zaradi manj otokov, a polna doživetij, odlične hrane, zmernih in poštenih cen, brez pretirane gneče, razen seveda na sprehodu skozi center Benetk sredi poletja. A tudi tam na otočkih v laguni najdete alternativne kotičke, ki jih obiščejo le domačini, ribje tržnice s poceni a odlično hrano, kot jo znajo pripraviti le naši zahodni sosedje.

13 milj ali približno 2-3 ure plovbe iz Portoroža do Grada in že ste sredi nečesa kar vas bo presenetilo: velike peščene plaže, vrhunska kulinarika v prijetnem ambijentu, nepozabni merlot, pršut, sir in olive pri Giorgiu v njegovi lokalni pivnici, zanimiva plovba po mestnem kanalu med ribiškimi plovili in smešno poceni privez v samem starem mestnem jedru. Poskusite letos zapluti malo drugače in ne bo vam žal…      

Predvsem pa ne pozabite, da epidemije še ni konec in da bo ob relativni poplavi gostov na hrvaškem, zelo pomembno biti blizu doma v primeru kakršnih koli ponovnih in na žalost zelo verjetnih omejitev gibanja.

Jadranje v srcu zaliva, kjer se je rodila slavna Barcolana, še nikoli ni bilo tako zanimivo…

Najem plovil z izhodiščem v marini Portorož na tej povezavi. Več informacij na info(at)alfacharter.com ali 031-844-253.