Po 267 dnevih na morju je jadralec Bert ter Hart objadral svet in pristal v izhodiščni luki. Plovbo je opravil brez modernih navigacijskih inštrumentov. Za orientacijo so mu služile le zvezde.

Bert ter Hart je 62 letni jadralec, ki je šele peti človek na svetu, ki mu je uspel tak podvig. Namesto moderne elektronike je plul le s pomočjo sekstanta, jadralskih almanahov, pisala, papirja in logaritemskih tabel.

Med plovbo okoli sveta je doživel marsikaj. Pri Falklandsih otokih ga je zajel orkan. Vetrovi so pihali s hitrostmi med 50 in 60 vozli in valovi so segali v nebo. Prisiljen je bil zapluti proti otokom in se zasidrati. Ves ostali čas je njegova 43 čevlje dolga jadrnica plula. Nikoli ni spal več kot dve uri skupaj. Zaradi izbruha koronavirusa je bil od meseca maja prisiljen omejiti dnevno količino hrane. Zaradi zaprtja mej ni imel možnosti, da se oskrbi. Dnevna dieta je znašala le 800 kalorij. S pomočjo sestre so mu uspeli organizirali enkratno dostavo hrane z ribiške ladje. Za dostavo so seveda potrebovali dovoljenje organov Kukovih otokov, kjer je plul z zelo zmanjšanimi zalogami.

Ko je po devetih mesecih plovbe končno priplul do domače Victorie v Britanski Kolumbiji (Kanada), se je moral pregovarjati z oblastmi, da mu niso odredile obvezne karantene. Bilo je namreč logično, da je eden najbolj varnih zemljanov. V devetih mesecih plovbe praktično ni imel nobenega stika z ostalimi zemljani.

V domačem pristanišču ga je pričakala družina in nekateri najboljši prijatelji. Med njimi je bil tudi njegov 92-letni oče.