Danes se v Cavalairu v Franciji pričenja druga etapa evropskega pokala v razredu 29er, kjer bosta med 100 prijavljenimi posadkami Slovenijo zastopali posadki Verderber – Semelbauer in Potokar – Mrak ter Mara Turin, ki tekmuje v navezi z romunsko flokistko Ebru Bolat.

Največ pričakujemo od posadke Verderber – Semelbauer, katere krmar je svetovni prvak razreda optimist 2015 Ljubljančan Rok Verderber, ki tekmuje za Jahtni klub Portorož. Po osvojitvi naslova je s klubskim in reprezentančnim kolegom Klemnom Semelbauerjem prestopil v prehodni mladinski jadralni razred 29er, kjer sta bila že prvo leto bronasta na EUROSAF evropskem prvenstvu.

Vodja ekipe Borut Verderber pred današnjim pričetkom druge etape evropskega pokala, ki se bo končala 17. aprila, sporoča: “Po tednu dni intenzivnih priprav v sončnem in toplem Cavalairu, kjer smo testirali in se privajali predvsem na novo opremo, se začenja druga etapa evropskega pokala letošnje sezone. Fanta sta odlično razpoložena. Po začetni slabi volji, ko se z novo opremo nikakor nista spoprijateljila, sta s trdim in preudarnim delom dan za dnem izboljševala nastavitve do mere, ko je njun nasmeh na obrazu povedal vse. Z nekaj športne sreče in pravo mero zbranosti lahko posežeta po najvišjih mestih.”

Vir: JZS:si