Včeraj so se pričele zadnje priprave pred pričetkom 35. Pokala Amerike. Na Bermudskem otočju so nastopile štiri od šestih ekip, ki bodo s tekmovanjem pričele 26.5.

Včeraj so na Bermudih vladale idealne vremenske razmere. Že v prvem dvoboju je Jimmy Spithill z ekipo Oracle pokazal svojo premoč proti Sir-u Ben Anislie-i in ekipi Land Rover BAR. Kljub odličnemu štartu Britanca, je ekipa Oracle Team USA hitro našla pravi ritem in se zavihtela v vodstvo še pred drugo oznako. Svoj tempo so v nadaljevanju še stopnjevali in ciljno črto prečkali več kot minuto pred angleško ekipo. Le ta se je kmalu vrnila nazaj na vodo, a sreča jim tudi tokrat ni bila naklonjena. Izgubili so tudi proti japonski ekipi Softbank. V nadaljevanju so se pomerili zmagovalci. Obe ekipi sta pričeli zelo dobro, a še pred prvo oznako je ekipa Oracle prevzele pobudo in obrnila prva. Prednost jim je uspelo zadržati do cilja in včeraj so ostali neporaženi.

V četrti tekmi sta se pomerili ekipi SoftBank in francoska Groupama. Japonci so pričeli hitreje. Skipper Franck Cammas je poizkušal zaostanek nadomestiti, a se jim je tik pred prvo oznako premec plovila zapičil globoko v vodo in ustavil plovilo. Uspelo se jim je rešiti in nadaljevati s plovbo, a japonske ekipe niso mogli več ujeti. Četrta ekipa, Emirates Team New Zealand je imela težave še pred pričetkom prve regate. Med ogrevanjem so zlomili krmilo. K sreči so se uspeli vrniti sami nazaj v pristanišče, zamenjati krmilo in nadaljevati s svojim treningov.

Ekipa Artemis Racing se regate ni udeležila. Na plovilu izvajajo številne prilagoditve. Dokler plovilo ne bo v celoti pripravljeno, z njim ne bodo pluli. Vseeno so dan preživeli na vodi. Pluli so s plovilom Magic Blue in se pripravljali na regato.

Vir ACEA; Foto: © Ricardo Pinto