V soboto, 18.11.2017 je potekala druga regata iz ciklusa Slovenske Jadralne Lige.

Po prvem dogodku, ki se je odvil dva tedna prej, je kazalo, da bodo razlike precej velike. Na zaključku sobotne druge regate, pa je krmar zmagovalne jadrnice napovedal, da se bodo razlike manjšale. Med glavnimi razlogi je prav gotovo, da bodo posadke jadrnice bolj spoznale in hkrati bo izginila prednost match race posadk, ki so navajene hitre prilagoditve na različne jadrnice.

Sončna sobota ter relativno močna burja s kratkim visokim nepravilnim valom je hitro pokazala, da krmarju vodilne posadke iz prvega dela take razmere ne ustrezajo. Že prve kvalifikacije so pokazale majhno razliko med vodilnima posadkama Eureke in Solarie. Zaradi napake Eureke je njena minimalna prednost izginila in Solaria je tako dobila prve kvalifikacije. Kot tretja se je v finale prebila še ekipa Playsail.

Druge kvalifikacije so imele dva plova. Oba je dobila dokaj gladko ekipa Youngstres JK Jadro. Precej težav je imela Aurora (ki sicer prejšnjo regato končala skupno druga), ki je prvi plov končala šele kot četrta. V drugem je vendarle pokazala nekaj več in se uvrstila v finale. Pred njimi pa je presenetljivo končala Sky Mama.    

V prvem plovu Finala A se je jasno pokazalo kako majhne so razlike. Prvi plov je tesno dobila ekipa Youngstres, ki tokrat imela v posadki tudi olimpijca Karla Hmeljaka. Posadka je s krmarjem Liamom Orlom resnično delovala izredno dobro. Druga je bila Eureka, ki pa je pretila do samega cilja. Na tretjem je končala ekipa Playsail. Ostale ekipe so končale resnično blizu. Vse so končale nekje znotraj pol minute za zmagovalcem.

Tako je bilo že skoraj jasno, da bodo Yongsters verjetni zmagovalci saj jim je za zmago zadostovalo že tretje mesto v zadnjem plovu.

V drugem finalnem plovu je Eureka slabo štartala, zaradi česar je bila primorana obrniti na desno stran polja, ki ni bila najboljša. Youngstersi so na levi prevzeli vodstvo in prvi obrnili prvo bojo. Sledila je Solaria in Playsail. Eureka je bila šele četrta. V krmo se vrstni red ni bistveno spremenil. V naslednjo   stranico v veter pa sta najtežji dvoboj za tretje mesto vodili posadki Eureke in Playsaila. Prilkučila pa se je tudi Aurora. Vse tri jadrnice so obrnile zadnjo bojo tesno skupaj medtem ko sta prvi dve Youngsters in Solaria že malce zadihali s cca 2 dolžinama prednosti vsaka. Zadnja krma je bilo prava vojna med jadrnicami, ki so se borile za tretje mesto. Vsak val in reful je štel. Vrstni red se je nekajkrat zamenjal. Jadrnice so končale v cilju popolnoma prekrite in med tretjo in peto ni bilo več kot 4 m razlike. Najsrečnejša tretja je končala Playsail in najnesrečnejša peta Aurora. Vmes pa Eureka za katero pa to ni bilo najhuje. Ob zadnjem obratu z vetrom mimo ciljne boje je na jadrnici Eureka namreč trimer glavnega jadra dobil v glavo bum v polnem zamahu. Vrglo ga je kot za šalo iz ene strani barke na nasprotno ograjico.  Sledila je hitra vožnja na obalo in  obisk bolnice, kjer niso ugotovili resnih poškodb.

Sledila sta še dva plova Finala B, kjer so se srečale posadke, ki se niso uvrstile v finale. Nekaj sonca je popestrilo pogled na jadrnice z oddaljenim ozadjem snežnih alpskih vrhov.

Skupno zmago je gladko in zasluženo odnesla ekipa Youngstres JK Jadro. Po precej srečnem razpletu je na drugem mestu končala Eureka JK Mipc s samo točko prednosti pred tretjo Solario (Pomorska Fakulteta) in četrto uvrščeno Playsail ŠD Gibanica. Tudi tokrat so ekipe odšle domov z lepimi občutki.

Vsekakor pa so bili vsi zadovoljni, da na Champions Leaugue odhajajo kar 4 slovenske posadke. Kvalifikacije za finale v St. Moritz-u podo potekale v Portu Cervo in v St. Petersburgu. Na vsako od prizorišč bodo odpotovale dve slovenski posadki.