Zadnje iz eTrgovine

29.99€

NAVTIČNI PRIROČNIK je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih veščin ter varnosti na morju.

Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo. Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomorščak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

VSEBINA

OCEANOGRAFIJA  - valovi, plimovanje, morski tokovi

METEOROLOGIJA - osnovni meteorološki pojmi, oblaki, lokalni veter, svetlobni pojav v atmosferi

NAVIGACIJA - pomorska karta, sistem pomorskih oznak, magnetni kompas, kurz in hitrost, terestična navigacija, navigacija ponoči, pravila o izogibanju trčenju na morju

POMORSKE VEŠČINE - vozli, pristajanje, sidranje, vleka na morju

VARNOST NA MORJU - podhladitev, rešilni jopič in pripenjanje, reševanje človeka v morju, pnevmatski rešilni splav, klic v sili

DODATEK - kartografski ključ, pomorske luči, luči plovil in znamenja, zvočni signali, oddajanje klica v sili s pomočjo VHF GMDSS - radijske postaje, zastave mednarodnega kodeksa in fonetična abeceda, Beaufortova lestvica


O avtorju

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv Yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Je avtor številnih strokovnih člankov, testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo. Leta 2009 je ustanovil jadralno šolo North Adriatic Sailing Academy.

Iz predgovora

V knjig so združena zelo različna znanja in veščine, ki jih mora obvladati sleherni pomorščak. V njej boste našli dragocene razlage in odgovore na številna pomembna vprašanja o morju, vremenu, navigaciji, plovbi in varnosti. Nazorne fotografije in risbe vam bodo popestrile branje in olajšale razumevanje tega preglednega priročnika, zato boste tudi med plovbo hitro našli ustrezno informacijo ali navodilo.  Prepričan sem, da bo bogata in poučna vsebina te knjige številnim navtikom odstrla nova obzorja ter jim omogočila varnejše doživetje morja in plovbe.

Dušan Puh

O knjigi: 

  • avtor: Igor Orlov
  • dimenzija: 270 x 200 mm,
  • obseg: 192 strani
  • vezava: integralna vezava
Igor Orlov - Navtični priročnik

Zadnji video

V nedeljo se je začela druga etapa letošnje regate Clipper Round the world Race. Enajst posadk je izplulo iz portugalskega mesta Portimao in se podalo v Atlantik. Plovba poteka vzdolž obale zahodne Afrike. Na plovbi preko Atlantika jih čakajo številni izzivi. Prve dodatne točke bodo lahko dosegli v prvih kontrolnih vratih, ki so severno od Zelenortskih otokov. Nato jih čaka plovba preko zloglasnega območja Doldrums ob ekvatorju, kjer bo druga možnost za osvojitev bonus točk. Ko bodo prepluli Atlantik in prispeli do vzhoda Brazilije, pa bodo odpluli še oceanski šprint.

V nedeljo so ekipe zaplule v Atlantik. Razmere za plovbo so povsem drugačne, kot so jih imeli na prvi etapi, ko so pihali severozahodniki s hitrostjo vse do 40 vozlov. Trenutno plujejo z izjemno šibkim vetrom severovzhodnih smeri. Že na samem začetku plovbe so se morale ekipe odločiti za pravo taktiko. Prva možnost je plovba po odprtem morju, kjer naj bi po napovedih zapihali močnejši vetrovi, ki bodo omogočali hitro plovbo z vetrom proti jugu. Druga bolj zanesljiva pa je plovba ob obalah Maroka, kjer s kopnega pihajo nekoliko močnejši vetrovi vzhodnih smeri.

Po dveh dneh in 16 urah plovbe se je izkazalo, da je plovba ob obali hitrejša. Najhitreje spet pluje ekipa Punta del Este. Z zaostankom med 23 in 35 nmi je večina ekip, ki so se odločile za plovbo ob obali. Ekipi Zhuhai in GoToBermuda, ki sta se odločili za plovbo po zahodni ruti, po odprtem oceanu, nato pa sta se premislili iz zapluli proti vzhodu, zaostajata že več kot 100 nmi. Ekipi WTC Logistics in Seattle edini vztrajata in plujeta proti zahodu. Ekipe ob obali plujejo s hitrostmi med 9 in 11 vozli, medtem ko ekipi na zahodu dosegata hitrosti le okrog 8 vozlov. Katera taktična odločitev je prava, bo jasno, ko bodo na odprtem morju zapihali močnejši pasati.

John Stickland, skipper ekipe Ha Long Bay, Viet Nam, ki pluje na trenutnem tretjem mestu, je poslal sporočilo z jadrnice:

»Današnje jadranje je bilo počasno. Ob 8.30 smo zamenjali jadra. Namesto Code 2 smo namestili Code 1 (jadro Code 1 je po obliki podobno jadru Code 2, a je izdelano iz tanjšega materiala). Plujemo počasi s hitrostmi 3–5 vozlov. Spremljajo nas tudi druge ekipe. Flota je razdeljena. Upam, da se bo naša taktična odločitev izkazala za pravilno. Počakati moramo, da se pasati okrepijo.«

Trenutni vrstni red (21.9.2019 ob 9.30):

Mesto Ekipa Razdalja do cilja Hitrost (SOG) Zaostanek za vodilnim
1 VISIT SANYA, CHINA 4144.84 nmi 9.5 vozlov  
2 QINGDAO 4155.90 nmi 9.3 vozlov -11.06 nmi
3 HA LONG BAY, VIET NAM 4174.76 nmi 10.2 vozlov -29.92 nmi
4 DARE TO LEAD 4197.89 nmi 8.4 vozlov -53.05 nmi
5 PUNTA DEL ESTE 4202.11 nmi 9.7 vozlov -57.27 nmi
6 UNICEF 4237.85 nmi 8.6 vozlov -93.01 nmi
7 IMAGINE YOUR KOREA 4255.88 nmi 10 vozlov -111.04 nmi
8 SEATTLE 4298.99 nmi 9.3 vozlov -154.15 nmi
9 ZHUHAI 4338.18 nmi 9.4 vozlov -193.34 nmi
10 WTC LOGISTICS 4341.91 nmi 9 vozlov -197.07 nmi
11 GOTOBERMUDA 4351.53 nmi 9.6 vozlov -206.69 nmi

Prva etapa London - Portimao

Komentarji