Zadnje iz eTrgovine

20.00€

Iz prve roke od slovenskega jadralca Jasmina Čauševića, ki je sam prejadral Atlantik, Pacifik…

Velenjski jadralec in popotnik Jasmin Čaušević je na svoji 5-letni solo plovbi od Poreča do Nove Kaledonije v Tihem oceanu in njegov cilj je obpluti svet na serijski jadrnici Bavaria 34. Jasmin Čaušević je za nekaj mesecev prekinil svoje jadranje in bo še nekaj tednov v Sloveniji ter bo z nami delil svoje izkušnje.

Jadralci imamo na morju veliko odgovornost. Pa ne samo za plovilo, temveč tudi za svoje življenje in življenje posadke, če si z njo delimo svojo jadrnico. Vsak jadralec v nekem trenutku začne čutiti, da ima vse potrebno znanje, je dober skiper, zna odlično jadrati, pozna motor svoje jadrnic »v dušo«, ampak treba je biti pripravljen tudi na nepredvidljive situacije. Ste pomislili na zdravje, zdravstveno zavarovanje, ladijsko lekarno, pripomočke za primere, ko vam zmanjka plina, vode, hrane…? Tudi kulinariko je treba obvladati, npr. kako ohraniti ribo svežo brez zamrzovalnika za celih 7 dni. Kako izkoristiti EPIRB, AIS, IridiumGO…? Ste jadrali že več dni in noči skupaj? Je res dovolj 500€ na mesec, da se odpravim na ocean?

Na takšna vprašanja pozna odgovore iz lastnih izkušenj in iz izkušenj preko pogovorov z drugimi jadralci slovenski jadralec Jasmin Čaušević, ki bo izvedel »aktivno predavanje« s sodelovanjem vseh udeležencev.

Po predavanju bo Jasmin Čaušević na voljo za jadralski klepet.

 • Datum: Torek, 3.3.2020
 • Ura: 18.00
 • Čas trajanja:  2 uri
 • Cena: 20,00 EUR
 • Omejitev udeležbe!
 • Lokacija: Cesta na Brdo 85, Ljubljana (Poslovna stavba Brdo - vhod iz zahodne strani pri travniku)
 • Zagotovljeno je brezplačno parkiranje.
Predavanje: Kako živeti na oceanu in priprava jadrnice

Zadnji videoZa udeleženci evropskega prvenstva v formuli kite je že 10 regat, v katerih ni izstopal nihče od favoritov. Koprčan Toni Vodišek je kvalifikacije končal na tretjem mestu.

Zaliv Orsitana je 90 jadralcem iz 22 držav minule dni postregel z raznolikimi vetrovi, ki so krog kandidatov za zmago zožili na pet imen. Prvi je trenutno vodilni Francoz Theo De Ramecourt (10 točk), najhitrejši v četrtkovih regatah po 22 vozlih. Tik za petami mu je rojak Axel Mazella (11 točk), strokovnjak v srednje močnem vetru. Toni Vodišek je na tretjem mestu z enakim seštevkom kot četrto uvrščeni Benoit Gomez iz Francije (14 točk), peterico pa zaokrožuje Nemec Florian Gruber (19 točk), za katerim zeva velika točkovna vrzel.

Lov na evropsko krono se po štafetni preizkušnji (to je Vodišek izpustil zaradi utrujenosti) nadaljuje v jutri s finalnimi plovi. Najboljši krmarji bodo odslej jadrali skupaj in ne več razdeljeni v dve floti, za pester razplet finala pa bo dodatno poskrbel veter, ki naj bi upadel na približno 10 vozlov.

NAJBOLJŠA DESETERICA V KVALIFIKACIJSKI SERIJI

Moški - 60 tekmovalcev, 10 regat, 2 odbitka

 1. FRA Theo De Ramecourt / 10 točk / 2.,1.,2.,(3.),(3.),1.,1.,1.,1.,1.
 2. FRA Axel Mazella / 11 točk / 1.,(2.),1.,1.,1.,2.,(3.),2.,2.,1.
 3. SLO Toni Vodišek / 14 točk / 2.,2.,5.,(dnc),1.,1.,1.,1.,1.,(dsq)
 4. FRA Benoit Gomez / 14 točk / (3.),1.,2.,1.,2.,2.,2.,2.,2.,(rct)
 5. GER Florian Gruber / 19 točk / 1.,3.,3.,2.,3.,(4.),2.,(5.),3.,2.
 6. NZL Sam Bullock / 33 točk
 7. ITA Mario Calbucci / 33 točk
 8. GER Jannis Maus / 35 točk
 9. POL Maks Zakowski / 37 točk
 10. CRO Martin Dolenc / 43 točk

Komentarji