Žan Luka Zelko (Društvo Maraktiv); , Alenka Valenčič (JK Burja),, Luka Zabukovec (JK Jadro Koper)

V Portorožu smo ta konec tedna spremljali državno prvenstvo razredov laser 4.7 in laser standard v organizaciji Jahtnega kluba Portorož, na katerem je bilo prijavljenih 40 posadk, 24 laser 4.7 in 13 laser standard. Jadralci so se oba dneva pomerili na polju v obliki palice, ki je bilo postavljeno pred Piransko punto.

Prvi dan so uspešno speljali po tri plove v vsakem izmed razredov, drugi dan pa še po tri. Državni prvak v razredu laser standard je postal Žan Luka Zelko (Društvo Maraktiv), v kategoriji do 21 let pa je državni prvak Janez Zabukovec (JK Jadro Koper). V razredu laser 4.7 sta državna prvaka postala med fanti Luka Zabukovec (JK Jadro Koper), absolutno pa Alenka Valenčič (JK Burja), ki je hkrati osvojila naslov državne prvakinje do 16 let.

Prihodnji konec tedna nas v Kopru čaka še državno prvenstvo v razredu laser radial v organizaciji JK Jadro Koper, nato pa se bodo naši reprezentantje razredov laser oktobra pomerili na evropskem prvenstvu v razredu laser standard na Poljskem, nato na evropskem prvenstvu v razredu laser radial v Franciji ter na evropskem prvenstvu do 21 let v razredih laser standard moški in laser radial ženske v Črni gori.

Rezultati z zmagovalnega podija:

Laser standard:

 1. Žan Luka Zelko (Društvo Maraktiv)
 2. Matej Valič (JK Jadro Koper)
 3. Janez Zabukovec (JK Jadro Koper)

Laser standard do 21 let (U21):

 1. Janez Zabukovec (JK Jadro Koper)
 2. Liam Orel (JK Jadro Koper)
 3. Nicolo Kravanja (JK Burja)

Laser 4.7 fantje:

 1. Luka Zabukovec (JK Jadro Koper)
 2. Ivan Vakhrushev (JK Burja)
 3. Ivan Trunov (JK Olimpic)

Laser 4.7 absolutno:

 1. Alenka Valenčič (JK Burja)
 2. Luka Zabukovec (JK Jadro Koper)
 3. Ivan Vakhrushev (JK Burja)

Laser 4.7 do 16 let (U16):

 1. Alenka Valenčič (JK Burja)
 2. Luka Zabukovec (JK Jadro Koper)
 3. Ivan Vakhrushev (JK Burja)