Benjamin Detreux , OMIA – Water Family, Vendee Globe

Bestaven je vodilni na regati Vendee Globe že 21 dni. Od prevzema vodstva se je njegova prednost počasi a zanesljivo večala, danes ponoči v južnem Atlantiku, pa se je močno oddaljil od zasledovalcev. Našel je idealno pot plovbe skozi področje anticiklona, prvi zaplul iz njega in izkoristil dobre vetrovne razmere. V zadnjih 24 uraj je preplul 3560 nmi, medtem ko je zasledovalec Charlie Dalin preplul zgolj 221 nmi. Njegov trenutni zaostanek znaša že 411 nmi.

Benjamin Detreux , OMIA – Water Family, Vendee Globe

Charlie Dalin in Thomas Ruyant sta se odločila za plovbo bliže obali, medtem, ko je zasledovalna ekipa zaplula bolj proti vzhodu. Vodilni v skupini Damien Seguin na jadrnici Groupe APICIL jadra odlično in se je danes zjutraj zavihtel na tretje mesto med Dalina in Ruyanta. Med njimi je le 2 nmi razlike, zato bo do sprememb še prihajalo.

»Do sedaj res nisem naredil nobene napake. Še naprej verjamem v svoje srečne zvezde. Ves čas preverjam sotekmovalce, ki plujejo za mano in jih analiziram. Zelo sem vesel, da se se povzpel na drugo mesto. Ne morem skrivati sreče, da sem napredoval, čeprav je bilo zapleteno. Pred nami so še številne pasti. Odločil sem se za svojo smer plovbe in verjamem vanjo. Sledil bom načrtu vse do konca.«, je povedal Damien Seguin, ko se je za trenutek povzpel na drugo mesto.

Benjamin Detreux splezal na jambor

Benjamin Detreux (OMIA – Water Family) je 28.12. strgal jadro J2. Uspel ga je sneti in zakrpati. Danes ponoči je izkoristil ugodne vremenske razmere, splezal na jambor in ponovno namestil jadro.

< Najtežji trenutki za Herrmanna   Trije jadralci ogroženi >

Foto: © Benjamin Dutreux / OMIA - Water Family, posnetek zaslona