Zadnje iz eTrgovine

10.00€

Prodajte vaše plovilo ali navtično opremo v najkrajšem možnem času. Izpostavite vaš mali oglas in ga objavite kot TOP OGLAS. Ti oglasi so izpostavljeni in se prikazujejo na:

 • vhodni strani enavtika.si,
 • na vrhu podstrani Mali oglasi,
 • na vrhu podstrani posameznih oglasov
 • na vrhu rezultatov iskanja.

Cena objave je 2 EUR za 10 dnevno objavo kot TOP OGLAS. Po preteku 10 dni se bo oglas samodejno spremenil v običajen oglas. Če želite oglas ponovno izpostaviti, ga lahko ponovno spremenite v TOP OGLAS v vaši administraciji s klikom na ikono "ZVEZDICA" na desni strani.

Minimalna vrednost zakupa storitve TOP OGLAS znaša 10 EUR (z DDV). Storitev se plačuje po predračunu. Stanje vašega računa je prikazana v polju KREDITI.

Top oglas

Zadnji video

Avstralska jadralka Lisa Blair je postavila nov svetovni hitrostni rekord. Avstralsko celino je obplula v rekordnem času. S svojo jadrnico Climat Action Now, ki v dolžino meri 50 čevljev (15 m), se je podala na plovbo okoli celine. Na jadrnici je plula sama. Izplula je 20. oktobra 2018 ob 0.45 zjutraj po lokalnem času. V cilj se je vrnila 17. decembra ob 3.10. Za plovbo okoli celine »Down under« je potrebovala 58 dni 2 uri 25 minut in 39 s. Skupno je preplula 6536 nmi. Povprečna hitrost plovbe je znašala 4,69 vozla. Postavila je rekord kot najhitrejša ženska, ki je obplula celino in kot najhitrejši samostojni jadralec/jadralka, ki je na enotrupni jadrnici obplula Avstralijo.

Rekord je že potrdila organizacija World Sailing Speed Record Council, ki bdi nad hitrostnimi jadralskimi dosežki.

Plovilo Climat Action Now:

 • Arhitekt: Robert Hick
  Ladjedelnica: Hick
  Dolžina: 15,25 m
  Širina: 3,9 m
  Ugrez: 3,44 m
  Leto izdelave: 2003
  Teža: 11 t
  Meja pozitivne stabilnosti: 129,5 stopinje

Vir:  https://www.sailspeedrecords.com;  foto: https://lisablairsailstheworld.com

Komentarji