Največja kontejnerska ladja, ki je bila do sedaj zgrajena na svetu, je splovljena.

V južnokorejski ladjedelnici Daewoo Shipbuilding so splovili največjo kontejnersko ladjo na svetu. Ladja z imenom HMM Algeciras lahko na svojem krovu prevaža kar 24.000 TEU kontejnerjev (TEU je enota za velikost kontejnerja, ki v dolžino meri 20 čevljev – 6,096 m). Ladja v dolžino meri 399,9 m, široka pa je 61 m. Z nominalno nosilnostjo 23.964 TEU kontejnerjev si je prislužila naziv ladje z največjo kapaciteto za prevoz kontejnerjev.

Ladja, ki jo je naročnik naročil leta 2018, je prva iz kontingenta 20 velikih kontejnerskih ladij, ki jih bodo v sodelovanju zgradile ladjedelnice Daewoo Shipbuilding (DSME), Hyundai Heavy Industries in Samsung Heavy Industries.

Ladja HMM Algeciras je prva izmed dvanajstih ladij te velikosti, ki bodo plule za HMM. Vse naj bi bile dokončane še v letošnjem letu. Ladjedelnica Hyundai Heavy Industries za istega naročnika gradi še osem ladij s kapaciteto 16.000 TEU. Te bodo predali naročniku v letu 2021.

Ladja HMM Algeciras bo plula med pristanišči Qingdao, Busan, Ningbo, Šanghaj, Yantian, Suez Canal, Rotterdam, Hamburg, Antwerpen, London in Singapur. Plovba bo potekala skozi Sueški kanal.