iAqua, podvodni skuter, MannYacht

V kitajskem visokotehnološkem podjetju IAQUA so oblikovali naslednjo generacijo podvodnih skuterjev. Če smo natančni, pravzaprav ne gre za podvodni skuter, ampak za »Sea Dart«, kar bi po slovensko bilo »vodna puščica«. IAQUA je bil zasnovan tako, da s kombinacijo hitrosti, stila in avtonomije ponuja užitek in navdušenje za morske dogodivščine vseh generacij.

iAquina največja inovacija je v bateriji, saj so njihovi podvodni skuterji opremljeni z novo generacijo baterij Panasonic, ki omogočajo večjo hitrost in doseg kot drugi podvodni skuterji na tržišču. Inovacija sta tudi dodatna usmernika, nameščena spredaj, ki poleg estetskega vidika olajšata vodenje podvodnega skuterja, prav tako pa omogočata, da uporabniku ni treba toliko uporabljati svoje teže za vodenje. Posebnost je tudi, da je sestavljen iz petih ločenih modulov, kar bistveno olajša vzdrževanje in popravilo v primeru okvare.

Na voljo so štirje visokozmogljivi modeli

iAqua, podvodni skuter, MannYacht

Podvodni skuter iAqua Fun je osnovni model znamke in omogoča največjo hitrost 15 km/h. Opremljen je z 1,73 kW/h baterijo, ki mu omogoča 650 N moči oziroma 70 minut avtonomije, potopi pa se lahko do globine 20 metrov.

Nekoliko naprednejši model iAqua MAX + je zmogljivejši in hitrejši, zmore hitrosti do 21 km/h, omogoča 80 minut avtonomije in moč 720 N. Nekateri njegovi deli so narejeni iz karbonskih vlaken, opremljen pa je tudi z LED-žarometi. Potopi se lahko do globine 40 m.

Najzmogljivejši je model iAqua PRO s 7 stopnjami hitrosti, največjo hitrostjo 25 km/h in močjo 770 N ter avtonomijo 90 minut. Potopi se lahko prav tako do 40 m globine. V celoti je narejen iz karbonskih vlaken, sestavljen je iz manj delov, je lažji in odporen proti razpokam. Gre za vrhunski tehnološki izdelek.

Za polnjenje sta na voljo dva polnilnika: hitri polnilnik skuter napolni v 1,5 do 2 urah, običajni pa v 6 do 8 urah. Modularnost in razvoj na področju baterij omogoča, da je IAQUA podvodni skuter, do 40 odstotkov cenejši od konkurence. IAQUA podvodni skuter je bil razglašen za zmagovalca v kategoriji »vodnih igrač« (water toy) za leto 2021 s strani EAMS Yacht Tender Centera.