Tina Mrak - Veronika Macarol - Tomaž Čopi

Na odprtem evropskem prvenstvu v razredu 470 v Vilamouri so danes odjadrali dva plova, Tina Mrak in Veronika Macarol sta v prvem na cilj prijadrali na 7. mestu, v drugem pa na 15., ki pa se kot najslabša uvrstitev doslej ne upošteva. S skupno 26. točkami sta drugi dan končali na 5. mestu skupno, v evropski konkurenci pa ostajata na 4. mestu.

“Danes v obeh plovih veter ni presegel 7 vozlov in ni bilo prostega pumpanja, zato je bilo še posebej pomembno, da si že od začetka v ospredju. Iz ozadja se je bilo težko prebiti naprej, ker so hitrosti jadrnice zelo nizke, posadke spredaj pa niso delale napak. V prvem plovu sva se še nekako pozicionirali in zapirali skupino, v drugem pa sva praktično ves čas lovili vse konkurentke in končali na repu flote. Z današnjim dnem nikakor nisva zadovoljni, ampak jutri greva naprej v nov dan – še veliko regat je pred nami do konca prvenstva,” je povedala Tina Mrak.

Vodstvo sta danes prevzeli Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina, ki sta na drugo mesto izpodrinili Francozinji Camille Lecointre in Aloïse Retornaz, medtem ko sta včeraj drugouvrščeni Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre pristali na skupno 6. oziroma 5. mestu v evropski konkurenci, za slovensko posadko.

Foto: Osga photo