Holcim PRB

V četrtek ponoči se je ekipi Kevina Escoffierja, Holcim PRB zlomil jambor.

Ekipa Holcim PRB je v četrtek ponoči jadrala 20 nmi vzhodno od brazilske obale. Pred drugo uvrščeno ekipo 11th Hour Racing Team so imeli 9 nmi prednosti. Pihali so zmerni vetrovi in morje je bilo rahlo vzvalovano. Ob 02.00 uri po lokalnem času (05.00 UTC) se je zlomil jambor.

Skiper Kevin Escoffier je nemudoma poslal sporočilo v regatni odbor: "Vsi člani posadke so nepoškodovani in ne potrebujejo pomoči. Bili smo na vodilni poziciji z našo osveženo ekipo. Na jamboru je prišlo do tehnične napake, ki je povzročila, da se je zlomil. Takšno je pač življenje. Izdelali bomo improviziran jambor in se poizkušali privleči v pristanišče. Z regato nameravamo nadaljevati. Ekipa se trudi, da najde najboljšo rešitev. Če želimo priti do Newporta do 21. maja, ko se prične 5. etapa regate in nadaljevati s tekmovanjem, bomo še vedno v vodstvu. Zato vlagamo veliko truda, da se to zgodi."

Ekipa je z improviziranim jamborom priplula v Rio de Janeiro v soboto. Jadrnico bodo naložili na tovorno ladjo, ki bo odplula proti Newportu, kjer naj bi pristala 18. maja. Tam bodo imeli 48 ur časa, da namestijo nov jambor in se udeležijo štarta 5. etape regate.  

Foto: Georgia Schofield | polaRYSE / Holcim - PRB / The Ocean Race