Nesreča, gliser, Hvarski kanal

V hudi pomorski nesreči sta trčila dva gliserja. 12 oseb je bilo poškodovanih.

Huda pomorska nesreča se je zgodila v sredo zvečer v Hvarskem kanalu. Trčila sta gliser za prevoz oseb in zasebna jahta dolžine 13 m. Ob 22.23 je skiper gumenjaka poklical na pomoč in prijavil pomorsko nesrečo, v kateri je bilo udeleženo kar 16 oseb. Na krovu 10 m dolgega gumenjaka za prevoz oseb je bilo v času nesreče 12 potnikov in dva člana posadke. Na zasebnem plovilu pa sta bili dve osebi.

Nesreča, gliser, Hvarski kanal

Nesreča se je zgodila približno 1,5 nmi stran od rta Ražanj na otoku Brač v smeri rta Pelegrin na otoku Hvar. Luška kapitanija Split je v sodelovanju s policijsko upravo Splitsko- Dalmatinske županije nemudoma začela reševalno akcijo. Na kraj nesreče je odplulo plovilo Luške kapitanije Pojišan, plovilo luške izpostave Milna RH 5 ST in policijsko plovilo Sv. Jure.

Na kraj nesreče je prvo priplulo plovilo luške izpostave Milna. Na krov ladje so takoj vkrcali sedem potnikov, ki so utrpeli resne poškodbe. Nemudoma so jih prepeljali v splitsko pristanišče, kjer jih je prevzela ekipa nujne medicinske pomoči. Policijsko plovilo je na kraj nesreče priplulo drugo. Na krov so vkrcali pet članov posadke, ki so v nesreči utrpeli lažje telesne poškodbe.

Plovilo luške izpostave Milna se je po prevozu poškodovancev v Split vrnilo na kraj nesreče. Gumenjak so privezali na plovilo in ga odvlekli proti Milni na otoku Brač. Zasebno plovilo so privezali na plovilo luške kapitanije. Med vleko proti Milni se je zaradi poškodbe trupa potopilo na južni strani Splitskih vrat.

Nesreča, gliser, Hvarski kanal

Vir: MMPI