Kapitan ribiške ladje Sage Catherine Lane je med plovbo vključil avtopilota in zapustil krmarnico. Kmalu za tem je ladja trčila v skale pred vhodom v kanal.

Po trku v skale se je tričlanska posadka rešila s skokom v vodo. Rešila jih je posadka plovila, ki je v času nesreče plula v bližini. V ribiško ladje je pričela udirati voda Na krovu ladje je bilo preko 10.000 litrov goriva, motorno olje in hidravlična olja. Ribiška ladja je uničena. Škoda je ocenjena na približno 1 mio EUR.

Kaj se je dogajalo

Kapitan ladje naj bi plul na odprto morje. Vključil je avtopilota. Takrat je zazvonil njegov telefon. Odgovoril je na klica in zapustil krmarnico. Kmalu za tem je opazil, da je plovilo zavilo ostro proti nasipu na ustju reke St. Marys. Hitro se je vrnil v krmarnico in poizkušal spremeniti smer plovbe. Žel je bil prepozen. Ladja je trčila na skale in nasedla.

Tri dni kasneje prihrumela nevihta

Tri dni kasneje je na področju reke, ki razmejuje zvezni državi Georga in Florida, divjala nevihta. Ribiška ladja, ki je nasedla na skalah, se je med nevihto tako poškodovala, da se je potopila. Ladja je v celoti uničena.

Foto: Obalna straža ZDA