Pomorska nesreča

Včeraj se je zgodila hujša pomorska nesreča. Motorna jahta je v Kornatskem arhipelagu trčila v jadrnico na kateri je bila slovenska posadka. Ena oseba je bila težje poškodovana.

Včeraj dopoldne je v bližini otoka Balabra Mala, ki leži med otokom Pašman in Lavdara, motorna jahta trčila v jadrnico. Nemudoma so poklicali v center za usklajevanje iskanja in reševanja na morju. Na kraj nesreče je odplulo plovilo Dunat Luške kapitanije Zadar, z ekipo nujne medicinske pomoči na krovu. Po prihodu na mesto nesreče so poškodovano Slovenko prepeljali v marino Dalmacija, kamor so pripluli ob 13.55. Z vozilom nujne medicinske pomoči so je odpeljali v bolnico Zadar.

V času nesreče je bilo na jadrnici pet slovenskih državljanov. Dve odrasli osebi in dva otroka sta nesrečo preživela brez poškodb, skiperka pa je utrpela težje telesne poškodbe, med drugim odprt zlom noge. Dve osebi, prav tako slovenska državljana, ki sta pluli na motorni jahti, nista poškodovana. Jadrnica, ki je v lasti hrvaškega čarterskega podjetja, je močno poškodovana. Zlomil se je jambor, poškodovan je krmni del ter trup nad in pod vodno linijo. Na motorni jahti ni večjih poškodb. Do onesnaženja morja ni prišlo.

Luška kapitanija je odredila komercialno vleko plovila v marino Biograd. Več o vzrokih nesreče bo jasno, ko bo zaključena preiskava.

Kako ukrepati v primeru pomorske nesreče?

Pomorska nesreča

Pomorska nesreča

Pomorska nesreča

Vir: MMPI