Yahta La Belle, požar

V soboto, 24. junija, se je zgodila tragična nesreča na motorni jahti La Belle. Zajel jo je požar. Ladja je zgorela do vodne linije in potonila.

V soboto nekaj minut po 13. uri je voditelj in lastnik motorne jahte La Belle, ki je plula pod hrvaško zastavo, poklical v center za pomoč. Sporočil je, da je v podpalubju izbruhnil požar in da potrebujejo pomoč. V času nesreče je bila jahta v Korčulanskem kanalu, na krovu pa so bile štiri osebe vključno z voditeljem plovila. Na kraj nesreče sta nemudoma odplula plovilo Luške izpostave Lastovo in ekipa gasilcev na gasilskem plovilu. Takoj po prihodu na kraj nesreče so začeli z gašenjem plovila, ki pa ni bilo uspešno. Jahta je pogorela do vodne linije in se potopila na globino 70 m.

Vse štiri navtike so pravočasno evakuirali s plovila. Vsi so nesrečo preživeli brez poškodb. S službenim plovilom so odpluli v Velo luko na otoku Korčula.

Na kraju nesreče ni prišlo do večjega onesnaženja morja. Na gladini je ostalo le nekaj plavajočih ostankov plovila. Do razlitja pogonskega goriva ni prišlo.

Kako se preventivno zaščititi pred požarom na plovilu?

Preventivo se lahko pred požarom zaščitite z avtomatskimi gasilnimi aparati, ki se bodo aktivirali, ko bodo prišli v stik z ognjem. S tem boste zavarovali svoje življenje, življenje vaše družine, posadke in svoje plovilo. Izjemno učinkovit in biološko razgradljiv gasilni aparat je PYRoff.

 

Gasilni aparat PYRoff lahko naročite na tej povezavi: Naroči PYRoff!