Jahta Tomy nasedla na otoku Krk

Jahte ne parkiramo. Z jahto pristanemo. Vendar ne vedno. Tokrat je slovenski kapitan jahto parikiral na skale pred Puntarsko Drago.

V noči s sobote na nedeljo se je zgodila pomorska nesreča na otoku Krk. Okrog 22. ure se je motorna jahta s celotno dolžino trupa nasukala na obalo približno 300 m zahodno od vhoda v Puntarsko Drago, kjer je Marina Punat. Pristojne organe je o nesreči obvestil hrvaški državljan, ki je nesebično pomagal tudi pri koordinaciji s posadko in reševanjem le te po kopnem. Reševanje po morski poti bi bilo zelo zahtevno, saj je jahta na kopno nasedla v delu, kjer so številne čeri.

Jahta Tomy nasedla na otoku Krk

Zakaj je motorna jahta Tomy končala na skalah, ni jasno. V času nesreče je bilo na tej 11,6 m veliki motornjači šest oseb, med drugim tudi lastnik. Vsi so nesrečo preživeli brez poškodb. Na kraju nesreče ni prišlo do onesnaženja morja, kakšne poškodbe je utrpela jahta, pa bo jasno šele po podrobnem pregledu.

Lastnik jahte bo moral organizirati komercialno reševanje plovila ter vleko do Marine Punat, kjer bodo plovilo dvignili iz vode.

Jahta Tomy nasedla na otoku Krk