Včeraj zvečer se je v bližini otoka Murter zgodila tragična pomorska nesreča. Motorna jahta je z veliko hitrostjo trčila v ribiško ladjo pri čemer je ena oseba umrla, več pa je poškodovanih.

Včeraj ob 19.35 uri je dve navtični milji (3,7 km) jugozahodno od otoka Murvenjak prišlo do hude pomorske nesreče. Motorna jahta dolga 12,5 m, ki je plula pod Hrvaško zastavo je trčila v hrvaško ribiško ladjo. V trku je bila tako poškodovana, da se je kmalu po nesreči potopila. Ribiška ladja je poškodovana večinoma v nadvodnem delu in je ostala v plovnem stanju. V trku je življenje izgubil ladijski kuhar, poškodovano pa je bilo še nekaj članov posadke. K sreči so bile poškodbe manjše. Ribiško ladjo je plovilo Luške kapitanije Šibenik odvleklo v mesto Podvrške na otok Murter.

V času nesreče je bilo na ribiški ladji 9 oseb, na motorni jahti pa štiri. Vsi so bili Hrvaški državljani. Po nesreči so jih vkrcali na plovilo, ki je bilo v bližini.

Lastnik motorne jahte mora dvigniti potopljeno jahto. Ker se je potopila na globino 80 m, bo dvigovanje izjemno zahtevno. Potrebna bo posebna oprema in specializirani potapljači, ki bodo lahko plovilo dvignili s te globine.

Foto: Slika je simbolična