Dve plovili sta ponoči zgoreli na privezu v luki Medveja med Moščeničko drago in Lovranom.

Nacionalno središče za usklajevanje iskanja in reševanja na morju je v zgodnjih jutranjih urah prejelo klic iz luške uprave Moščenička draga o požaru, ki je zajel dve plovili, ki sta bili privezani na valobran luke Medveja. Po ocenah, naj bi začelo goreti med 00.00 in 6.30 uro na enem izmed plovil. Požar se je razširil še na drugo plovilo. Obe sta v celoti zgoreli.

V požaru je zgorelo plovilo dolžine 12,15 m, z dvema dieselskima motorjema in en gumenjak s plastičnim dnom dolžine 4,5 m. Obe plovili sta bili last hrvaških državljanov.

Zaradi požara je povzročena velika materialna škoda, k sreči pa nobena oseba ni bila poškodovana. Prišlo je le do manjšega onesnaženja morja. Lastniki plovil so na kraj nezgode prišli takoj v jutranjih urah in pričeli z odstranjevanjem posledic požara.

Kaj je povzročilo požar, ki je izbruhnil v noči 12.3., še ni znano. Preiskavo bo vodila Luška izpostava Moščeniška draga in Pomorska policija.

Da se izognete katastrofalnim posledicam požara na plovilu, se lahko preventivno zaščitite s primernim gasilnim aparatom PYRoff, ki je namenjen gašenju požarov na plovilih. Avtomatski gasilni aparat je izdelan iz biološko razgradljivih snovi in ne onesnažuje okolja. Več o aparatu si lahko preberete na: http://www.alaris.si/PYRoff.htm

Vir: MMPI, Foto: http://www.novilist.hr/