V organizaciji Burin Yachting Cluba je 6. in 7. novembra v Biogradu potekala deveta tradicionalna mednarodna regata Impression Sailing Week 2015.

Sonce, lahki vetrovi in nepozabni trenutki večernih druženj bodo jadralkam in jadralcem iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Češke in Poljske še dolgo ostali v spominu.

Jadrnice so se pomerile v razredih Performance, Impression in Cruiser.

Devetindvajset posadk na regati je vse dni spremljalo sončno vreme, temperature do 24 stopinj in lahki vetrovi do 17 vozlov.

Prvi jadralni dan je bil uspešno zaključen s celo tremi plovi in zadnji plov je bil končan ob sončnem zahodu. Večer je minil v znamenju skupine Kost i Koža. Band je presegel vse dosedanje in bili smo del čudovitega koncerta.

V soboto so jadralke in jadralci odjadrali še dva plova. Večerne karaoke so novost, ki so zaznamovale letošnji Impression Sailing Week za katere si želimo, da bi postale stalnica regate ISW.

Z izvedenimi tremi tehničnimi plovi in dvema navigacijama je organizator dobil tudi skupni seštevek in rezultate regate ter po večernih karaokah izvedel podelitev pokalov in nagrad najboljšim.

Tako nagrada Absolutni zmagovalec regate Impression Sailing Week kot tudi zmagovalec najhitrejšega razreda Performance je na regati pripadla posadki jadrnice Sky (Elan 450) JK Štorklja s krmarjem Marjanom Kočilo. Ekipa je naslov absolutnih zmagovalcev osvojila trikrat zaporedoma in domov za vedno odnesla dosedanji prehodni pokal – 35 kg težko leseno krmilo. Drugo mesto je zasedla ekipa JK Loka Timing z jadrnico Karpo (Elan 450) s krmarjem Dušanom Ušeničnikom na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa Raffice z madžarske na jadrnici Romeo (Elan 350) s krmarjem Zsolt Kiraly.

V razredu Impression je prvo mesto zasedla jadrnica Evolution (Impression 444), ekipa Neptun Yachting Slovenija in krmar Iztok Svetina, drugo mesto si je prijadrala jadrnica Skatka (Impression 434) s krmarjem Alešem Škrjancem in posadko Freestyle trgovine, na tretje mesto pa se je uvrstila posadka jadrnice Lenka (Impression 514) JK Loka Timing Slovenija s krmarjem Stojanom Vodopivcem.

V razredu Cruiser je postal ponovno zmagovalec Peter Keršan z izjemnim jadranjem celotne njegove ekipe Fasala Sailing Team na jadrnici Polaris (Elan 333), drugo mesto so si prijadrali jadralci iz JK Kočevje na jadrnici Maya (Elan 37) s krmarjem Andrejem Janšo, tretje mesto je pripadlo krmarju Milanu Harmačku in češki posadki Harken Sailing Team z jadrnico Blue Wind (Elan 333).

Po podelitvi pokalov in nagrad je zbrane posadke z živo glasbo zabavala skupina Dirty Harry zgodaj zjutraj pa so krmarji ponovno doživeli žrebanje nagrad poimenovano »No Skipper – No Price«.

Emergensea je podelil letne članarine ter tehnične rešilne jopiče Lalizzas in opremo za jadrnice. Ostale nagrade so bile obutev Crocs, ni manjkalo vrhunskih vin in penine, Bacardija in Jagermeistra, ki so jih priskrbeli organizatorji ter s strani Burin Yachtchartra podeljena dva darilna bona za brezplačno weekend jadranje. YC Biograd je dodal nagrade za jadranje na regati Sv. Nikola in jadrnico za sodelovanje na Karnevalski regati, katero je prejel zlati glas Burina - Feri.

Jadralci in povabljeni gosti so bili z letošnjim dogodkom in njegovo organizacijo izjemno zadovoljni.

Organizator je na zaključnem večeru že najavil Impression Sailing Week za naslednje leto in druženje jadralk in jadralcev nas čaka od 3.- 6. novembra 2016.

»Kaj nas čaka v prihodnjem letu bo zagotovo pokazala anketa med jadralkami in jadralci«, je povedal David Hawlina, ki je s svojo ekipo in številnimi jadralnimi posadkami letošnji dogodek zaključil zelo zadovoljen v nedeljo na jutranji kavici v restavraciji marine Kornati Ilirija.

Fotogalerija: Impression Sailing Week 2015

Uradne rezultate najdete na spletni strani www.burin.si