Tina Mrak in Veronika Macarol sta ob 18.05 pričeli svoj zadnji nastop na Olimpijskih igrah. Regato za medalje sta pričeli s sedmega mesta kvalifikacijskih regat.

Pričeli sta na sredini regatnega polja. Odločno in brez kompromisov. Kljub slabši poziciji iz prejšnjih regat sta krenili odločno. Do prvega obrata sta bili v vodilni poziciji. Zasledovalna ekipa ZDA je bila na boji spretnejša in prevzela vodstvo. Tudi novozelandska posadka je izkoristila obrat, pospešila in potisnila našo posadko na tretje mesto. V nadaljevanju sta naši zopet pospešili in na drugem obratu zopet prešli v vodstvo. Proti tretjemu obratu sta pluli s 15-30 m prednosti pred zasledovalnima ekipama ZDA in Nove Zelandije. Iz ozadja je pospešila ekipa Brazilije in celo prešla v vodstvo. Odlično sta jadrali tudi ZDA in Nova Zelandija in prehitele Tino in Veroniko ter ju potisnile na četrto mesto. V nestabilnem vetru, ki je v sunkih pihal z obale, sta naši jadralki dobesedno pritisnile na plin in se pognali proti tretjemu obratu ter obrnili kot prvi. Dvignili sta spinaker in pospešili in si v nadaljevanju priborili lepo prednost pred zasledovalkami in v cilj priplule prve.

Klub odlični predstavi Tini Mrak in Veroniki Macarol ni uspelo osvojiti medalje. Po prihodu vseh ekip v cilj, sta zasedli končno šesto mesto. Prvo mesto je zasedla ekipa Velike Britanije, drugo Nova Zelandija, bron pa je pripadel ekipi Franciji.