Očitno nas na Kvarnerju čaka čudovita posezona. Vremenska napoved je odlična, na področju kulture in zabave pa je načrtovano veliko zanimivih dogodkov. September na Kvarnerju je raj za aktivne, ob tem se lahko pohvalimo tudi z novimi Michelinovimi zvezdicami, ki so dodatno poudarile naš kulinarični sloves regije

HODI, POSLUŠAJ, POSKUSI MOŠĆENICE, 26.9.2021, MOŠĆENIČKA DRAGA

V nedeljo 26.9. bo v Moščeniški Dragi potekal nepozaben kulinarični dogodek. Na plaži in v starem dvorcu Mošćenice bodo najbolj znani kuharski šefi JRE restavracij Badi, Boba, Boškinac, Draga di Lovrana, Dubravkin put, Foša, Monte, Navis, Pelegrini, Pergola, Plavi podrum, San Rocco, Vila Ariston, Zigante in Zijavica predstavili svoje kulinarične veščine. JRE-Croatia vam ponuja še eno edinstveno doživetje popestreno z gledališčem, izvrstno glasbo priznanih umetnikov, čakavsko poezijo in seveda vrhunskih vinom.

FESTIVALI POMORSKE TRADICIJE NA KVARNERJU

Kvarner je ponosen na svojo bogato pomorsko tradicijo. V septembru vas čakajo zanimivi festivali, na katerih se lahko seznanite z pomorsko zgodovino Kvarnerja. Festival "Lošinjskim jedrima oko svijeta«" bo na Malem Lošinju potekal do 18. septembra 2021, od 22. do 29. septembra pa vas na Reki čaka "Fiumare".

NASCAR GP of CROATIA, 17.-19.9.2021, GROBNIK

Kvarner in Hrvaška sta prvič gostila svetovno znano ameriško dirko z dirkalnimi avtomobili leta 2020 . Nekaj ​​dni po koncu dogodka je prišla uradna potrditev, da se bo ta privlačna dirka v naslednjih treh letih vrnila na Grobnik.

Avtomotodrom steza na Grobniku, v bližini Reke in Opatije, je edinstvena turistična in športna atrakcija ter infrastruktura velike vrednosti na Kvarnerju, ki beleži obiske svetovno znanih tekmovalcev, moto klubov, pa tudi turistov - gledalcev privlačnih dirk.

"NEZNANI KLIMT - LJUBEZEN, SMRT, EKSTAZA", DO 20.10.2021, REKA

Edinstveno razstavo »Neznani Klimt – ljubezen, smrt, ekstaza« si lahko ogledate v »Palači šećera« na Reki. Po 136-tih letih si lahko ogledate razstavo, ki vam prinaša devet slik iz Hrvaškega narodnega gledališča Ivana pl. Zajca na Reki. Tri velika platna, ki jih je naslikal Gustav Klimt, tri od njegovega brata Ernsta in tri od njunega prijatelja Matscha so lahko nazadnje videli leta 1885 na Dunaju. »Reški mestni muzej« vam ponuja to edinstveno priložnost, da na Reki odkrijete začetke velikanov dunajske secesije!

Foto: visitlosinj.hr