Marina Drage

Letos naj bi se odprla nova marina Drage, ki pa je kljub začetku sezone še vedno gradbišče. Ker smo prejeli številne pritožbe bralcev, ki so bili gosti marine, vas obveščamo o dejanskem stanju marine.

Objavljamo zgodbo in fotografije enega izmed razočaranih bralcev, ki je v marini preživel skoraj mesec dni.

"Rad bi delil z vami nekaj slik in mojo izkušnjo z marino Drage med 19. majem in 17. junijem. Na dopust sem se odpravil z bistveno previsokimi pričakovanji glede marine. Zaradi vašega emaila (eNavtika) in podobnih informacij pri posredniku čarterja.  Marina je eno samo gradbišče in poleg privezov in vode ni kaj dosti, kar bi se dalo uporabiti. Povsod štrleči deli gradbenega železa, brez ograj, zaščite. Pomoli so le napol opremljeni z bitvami.

Prvi dan smo imeli srečo, dostop je bil možen z avtom skoraj do pomola, pa čeprav čez gradbišče. Zadnji teden so popolnoma razrili tako, da niti dostopa do avta nismo imeli – vso prtljago je bilo treba tovoriti čez luknje in nasipe peska pribl. 300 m daleč.  V štirih tednih jadranja smo se v marino vrnili štirikrat, od tega ob treh obiskih ni bilo elektrike. Po prvem kontaktiranju čarterskega podjetja so jo priklopili, drugič pa je bil postanek prekratek, da bi bilo smiselno čakati. WC in tuš je v souporabi z bližnjim kampom, ki ni vreden pol zvezdice – vse je umazano in zanemarjeno. Recepcija čarterja je v kontejnerju in posteljnino jemljejo iz parkiranega kombija. 

Parkinega prostora ni, na gradbišču se avta ne sme oziroma ne more puščati. V prej omenjenem kampu je možen najem za 50 eur/teden. Poleg marine je občinsko parkirišče, na katerem so v času najinega dopusta namestili avtomate in začeli deliti kazni – okrog 60 EUR. Parkiranje je možno plačati le za en dan. Plačilo s kartico ni možno.

Marina Drage

Marina Drage

Marina Drage

Besedilo in foto: bralec eNavtike