Mesto Baška, na slikovitem otoku Krk, bo med 13. in 15. oktobrom 2023 gostila 9. Baška Outdoor Festival, ki bo zagotovil enepozaben vikend za vse, ki obožujejo športne aktivnosti na prostem. Dogodek bo navdušil ljubitelje trail teka, gorskega kolesarjenja, planinarjenja, plezanja in ziplininga. Ponuja pet atraktivnih dogodkov, ki bodo poskrbeli za vikend poln adrenalina, avantur in zabave.

Zanimiv športni program

Poletje na otoku Krk se nadaljuje z 9. Outdoor Festivalom v Baški. Festival je znan po tem, da privablja ljubitelje športnih aktivnosti na prostem vseh starosti in ravni poguma. Ponuja kar pet različnih dogodkov, ki bodo zadovoljili želje po pustolovščini:

  • ZIP & FLY / Zipline Edison (od 13. do 15. oktobra 2023)
  • KRK 'N' TRAIL / Treking Liga (14. oktobra 2023)
  • KRK 'N' ROLL MTB MARATON / Husqvarna Adria Bike Series (14. oktobra 2023)
  • TOUCH THE SKY / Anima adventures (med 14. in 15. oktobrom 2023)
  • ROCKY HILL HIKE TOUR / Promotiv Travel Outdoor (15. oktobra 2023)

Poleg športnih dogodkov bo festival vključeval tudi številne druge prireditve, predavanja, video projekcije in zabavne aktivnosti.

Za najmlajše udeležence je pripravljen Kids Outdoor Corner s športno-rekreativnimi delavnicami, kot so slackline, športno plezanje in učenje gorskega kolesarjenja. Delavnice so brezplačne in potekajo pod strokovnim nadzorom.

Fun & Off program bo letos predstavil zanimivo predavanje "Tu", kjer bo Dane Krstulović Opara delil svojo življenjsko avanturo, med drugim tudi o osupljivi pustolovščini prečkanja Hrvatske planinarske obilaznice (HPO). Predavanje bo potekalo 13. oktobra 2023.

Za zaključek vsakega dneva pa vas čakajo zabavni večeri s glasbo in plesom v Porto Clubu Baška, kjer bodo nastopili DJ, Infinity Band in banda Blues&Bacon Co.

Odlična priložnost za aktivni oddih na Krku

Baška Outdoor Festival na otoku Krk je odlična priložnost, da se poslovite od vročega poletja in pozdravite aktivno jesen. Ne glede na to, ali ste ljubitelj trail teka, gorskega kolesarjenja, planinarjenja, plezanja na steni ali ziplininga, bo ta dogodek poskrbel za nepozabno izkušnjo.