Novost iz francoske ladjedelnice Beneteau je Oceanis Yacht 54. Novo lepotico sta oblikovala oblikovalca Roberto Biscontini in Lorenzo Argento. Njuna kreacija napoveduje novo generacijo vrhunskih jadrnic z optimiziranim kokpitom in notranjostjo plovila brez sprejemanja kompromisov pri plovnih lastnostih plovila, praktičnosti in udobju na krovu. Jahta nosi gene linije Oceanis in zagotavlja odlično razmerje med obliko in funkcijo, zaradi česar je jadrnica hkrati lepa in hitra. Je osredotočena in hkrati prilagodljiva, primerna za oceanska križarjenja oziroma udobno plovbo le dvočlanske posadke.

Jadrnica je izdelana izjemno kakovostno. Uporabljeni so vrhunski materiali, ki so vgrajeni z inovativno vizijo, ki je bila vedno značilna za ladjedelnico Beneteau. Oceanis Yachr 54 predstavlja moderno monotrupno potovalno jadrnico.

Zunanjost plovila

Krov jadrnice je izjemno raven. S tem so zagotovili izjemno prostornost pod krovom. Pri največji širini plovila, ki znaša kar 5 m, so zagotovili izjemno uravnotežen trup plovila, ki zagotavlja vznemirljivo jadranje v vseh vetrovnih pogojih. Pri oblikovanju zunanjosti so se posvetili gibanju na plovilu še posebej v kokpitu. Klasični centralni kokpit je moderniziran. Ima ločene dele, ki so namenjeni jadranju, in dele, ki so namenjeni druženju. Povišani bočni nasloni na klopeh nudijo dobro oporo in zagotavljajo varno jadranje. Visoki boki plovila in spuščeni prehodi zagotavljajo varno prehajanje med premcem in krmo.

Na krmi je velika kopalna ploščad. Ko je spuščena, se odpre garaža, v katero lahko shranimo 8 čevljev (2,5 m) dolg gumenjak.

Oceanis Yacht 54 je na voljo z dvema različnima kobilicama. Pri standardni je ugrez 2,5 m, pri opcijski verziji, plitvi kobilici pa le 1,95 m.

Notranjost

Naloga oblikovalca Lorenza Argenta je bila oblikovati toplo, moderno atmosfero v notranjosti plovila. Zagotoviti je moral dovolj naravne svetlobe in dober pretok zraka. Notranjost jadrnice je odsev potreb modernega lastnika jahte, ki pričakuje, da bo plovilo pametno oblikovano, z dobro razporeditvijo prostorov, ki zagotavlja izjemno udobje in dovolj prostora za shranjevanje. Jedilna miza in sedišča so dobro premišljena. Postavljena so izjemno praktično in omogočajo enostaven dostop do vseh sistemov in komponent plovila. Jadrnica je na voljo v dveh različicah. Kot trikabinska jadrnica z dvema ali pa tremi kopalnicami. Notranjost je izdelana iz svetlega hrastovega ali orehovega lesa.

Enostavno in varno jadranje

Oceanis Yacht 54 ni moderna jadrnica le navzven. Moderna je tudi navznoter. Vgrajene ima številne najnovejše jadralske tehnologije in sisteme, ki zagotavljajo varno, enostavno in užitkov polno jadranje. Sistem Ship Control je vmesnik, ki omogoča dostop do vseh komponent plovila, vgrajen je že v standardni različici. Sistem Dock&Go omogoča izjemno enostavno manevriranje v majhnih pristaniščih. Ima vrtljiv pogon, ki se lahko zavrti za 360 stopinj, in zložljiv premčni motor. Oboje je na voljo kot opcija. Za enostavno jadranje so namestili Harken AST sistem (Asisted Sail Trim), ki avtomatsko nastavlja jadra glede na navidezni veter in ga je možno upravljati preko zaslona v kokpitu. Jadranje z maloštevilno posadko nikoli ni bilo lažje.

Tehnični podatki:

  • Dolžina čez vse: 17,12 m
  • Dolžina trupa: 15,98 m
  • Širina: 5 m
  • Teža plovila: 16.600 kg
  • Rezervoar goriva: 400 l
  • Rezervoar vode: 720 l
  • Moč motorja: 80 KM (opcija 110 KM)
  • Pogon Sail drive
  • CE Certifikat: A10/B12/C14

Več informacij o plovilu, cena in testne plovbe pri slovenskem zastopniku za Beneteau Burin Boats, d. o. o.

 Fotogalerija