Bering Yachts B65

V ladjedelnici podjetja v Antaliji v Turčiji so izdelali posodobljen model priljubljene jahte B65 podjetja Bering Yachts. V treh tednih so uspešno zaključili splovitev 19,78 metra dolge jahte Bering 65 z dvignjeno krmarnico. Ta model nadaljuje tradicijo jeklenih izpodrivnih plovil, kot so B80 in B121, ki so znana po svoji stabilnosti, varnosti, udobju in trajnosti. Kot četrta izdelava te velikosti s strani Beringa, je bil trenutni model občutno preoblikovan na podlagi povratnih informacij lastnikov in kapitanov prejšnjih jaht B65.

Izboljšani B65 se ponaša z dvonivojskim flybridgeom, ki vključuje krov za čolne in žerjav na spodnjem nivoju ter žar, udoben bivalni prostor in krmilno postajo za boljši nadzor med križarjenjem na zgornjem nivoju. Iz krmarnice na glavni palubi, ki vključuje tudi prostorno kuhinjo, se ponuja impresiven pogled, ki zagotavlja prijetno in samozavestno križarjenje. Glavni salon velikosti 16 kvadratnih metrov, s panoramskimi okni in zabaviščnim centrom, se nadaljuje v kokpit, ki se neopazno povezuje s plavalno ploščadjo na spodnji palubi, dostopno preko zunanjega stopnišča.

Spodnja paluba vključuje glavno kabino, dve kabini za goste in jedilnico za posadko, ki skupaj nudijo udobno namestitev za šest gostov in dva člana posadke. Obsežno skladišče se nahaja ob strojnici, kjer so nameščeni dva dizelska motorja in druga oprema. Izolacija okoli strojnice zagotavlja zmanjšanje hrupa in vibracij.

Sodobna notranja ureditev s svetlimi barvami, premišljenimi oblikovalskimi rešitvami in ergonomskim pristopom k pohištveni postavitvi zagotavlja funkcionalnost in udobje.

»Ta B65 dokazuje, da smo podjetje, ki se nenehno razvija, preoblikuje in izboljšuje, tudi ko so stvari že na videz popolne,« je povedal ustanovitelj Bering Yachts Alexei Mikhailov. »Prenovili smo celotno plovilo, vgradili najmodernejšo opremo in ne nameravamo se ustaviti. Bolj kot se učimo od lastnikov in kapitanov, boljše modele izdelujemo. To je rast, to je izboljšanje po Beringovem načinu.«

Raziskovalec oceanov Bering 65 je robusten in močan. Njegov izpodriv znaša 102 metrični toni. Prostorni rezervoarji za gorivo je 16.800 litrov, kar zagotavlja neprekinjeno potovanje več kot 4.000 milj pri hitrosti 8 vozlov. Obsežni preskusi na vodi bodo potekali celo poletje, da se zagotovi delovanje vseh sistemov in pripravi jahto za predajo lastnikom.