Jadralca Kito de Pavant in Gwen Gbick na jadrnici HBF – Reforest'action sta prva tekmovalca v razredu Class 40, ki sta morala zapusti regato.

Kito de Pavant in Gwen Gbick sta plula pri 20 vozlih vetra. Nameščen sta imela gennaker. Zaradi prevelike sile je kosnik, na katerega je bil pritrjeno jadro, dobesedno razneslo. Brez kosnika je njuno nadaljevanje plovbe nesmiselno, saj bi večji del poti čez Atlantik potrebovala prav gennaker.

V sporočilu sta zapisala:

»Odločitev sva sprejela zelo hitro. Regato bova zaključila. Plujeva nazaj proti severu, proti Gibraltarski ožini. Čaka naju 1000 nmi plovbe. Verjetno bova potrebovala en teden. Sva zelo razočarana. Cel teden sva se trudila, da bi optimizirala plovilo, sedaj pa se morava sprijazniti z bridko usodo. Ni prvič in verjetno tudi ne zadnjič.«

Najhitrejši katamaran Maxi Edmond de Rothschild je že preplul najbolj južno točko regate v južnem Atlantiku. S hitrostjo 35 vozlov pluje nazaj proti severu, proti kontrolni točki na otoku Fernando de Noronha. Jadralca napredujeta z neverjetno hitrostjo. Preplula sta že dve tretjini poti. Do cilja ju loči le še 2500 nmi.

Ivica Kostelić na jadrnici Croatia Full of Life

Znani hrvaški smučar Ivica Kostelić se je prelevil v jadralca. S koskiperjem plujeta na jadrnici Croatia Full of Life na odličnem devetem mestu v razredu Class 40. Za vodilno jadrnico Volvo zaostajata zgolj 70 nmi. Približujeta se proti jugu, proti Zelenortskim otokom. Ko jih preplujeta, bosta zaplula proti zahodu in prečkala Atlantik. Če bosta nadaljevala v slogu, kot sta ga prikazala v zadnjih dneh, lahko premešata štrene prav pri vrhu.