Žan Luka Zelko, Liam Orel

Slovenski jadralec Žan Luka Zelko peti dan svetovnega prvenstva v razredu ilca 7, ki se bo v nedeljo končalo v mehiški Puerto Vallarti, zaradi bolezni ni jadral in je iz 41. nazadoval na 50. mesto. Mariborčan ima po desetih regatah 234 točk. Drugi Slovenec Liam Orel je s 343 točkami med 126 jadralci napredoval na 107. mesto.

"Žana je na žalost bolezen prikovala na posteljo in toaletni prostor. Tudi Liam ima še vedno velike prebavne težave, kljub temu pa je imel dober dan v srebrni skupini. Imel je dobre starte in odličen izbor strani na regatnem polju. V prvi regati je na bojo prišel četrti, v cilj pa kot 18. V naslednji regati je bojo dosegel na devetem mestu, potem pa se ni najbolje znašel v nadaljevanju, ko mu je zaradi bolezni tudi zmanjkalo moči in je končal na 32. mestu," je povedal trener slovenskih tekmovalcev Luka Radelić.

V vodstvu je ostal Francoz Jean-Baptiste Bernaz s 30 točkami, na drugo mesto pa je napredoval Novozelandec Thomas Saunders, ki ima 50 točk, le točko za njim pa je na tretjem mestu Ciprčan Pavlos Kontides.

Vir: STA, JZS