Slovenski jadralec Žan Luka Zelko v zaključku svetovnega prvenstva v razredu ilca 7, ki se je končalo v mehiški Puerto Vallarti, zaradi bolezni ni jadral in je prvenstvo končal na 56. mestu. Mariborčan je po 12 regatah osvojil 362 točk. Drugi Slovenec Liam Orel je s 407 točkami med 126 jadralci zasedel 110. mesto.

Sredi prvenstva je najprej zbolel Orel, ki pa je zadnje dneve lahko nastopil, nato pa še Zelko. Ta je prvenstvo začel zelo dobro in bil po prvem dnevu na 13. mestu. Slovenski olimpijec iz Tokia 2020 je bil 16. v prvi in četrti v drugi regati SP.

Drugi dan je nazadoval na 35. mesto, v tretjem plovu je bil 51., in nato 25. Naslednji dan je pridobil eno mesto po 29. in 10. mestu v posameznih plovih. Četrti dan, v prvih regatah finalnega dela prvenstva, je bil v zlati skupini najprej 22., nato pa v drugi regati dneva zaradi bolezni že ni mogel več nastopiti. Brez uvrstitve je ostal tudi v zadnjih štirih regatah SP.

Naslov prvaka je osvojil Francoz Jean-Baptiste Bernaz s 51 točkami. Že pred zaključnim dnevom si je prijadral veliko prednost, saj je bil na čelu praktično ves čas prvenstva. Srebro je osvojil Ciprčan Pavlos Kontides (68), bron pa Hrvat Filip Jurišic (75).

Vir: STA, JZS