V grškem Thessalonikiju se je danes zaključilo odprto mladinsko evropsko prvenstvo za ILCA 6, na katerem so v konkurenci 109 deklet in 286 fantov nastopili reprezentantje Luka Zabukovec, Lana Vidmar in Benjamin Aganović, za Slovenijo pa je jadral tudi Val Mario Colarich. 

Luka Zabukovec in Val Mario Colarich sta jadrala v konkurenci U17, v kateri je nastopil skupno 101 tekmovalec. Naš najbolje uvrščeni jadralec je po pričakovanjih Luka Zabukovec, ki se je v svoji kategoriji U17 uvrstil na sedmo mesto in na 29. v skupni razvrstitvi. Tudi Benjamin Aganović se je uvrstil v zlato skupino in končal na skupnem 69. mestu, Val Mario Colarich pa je bil 69. v bronasti skipini. Lana Vidmar je prijadrala na 20. mesto v srebrni skupini. 

V Thessalonikiju je bilo vroče, tudi do 40 stopinj Celzija, veter pa se je večji del prvenstva gibal okoli 8-12 vozlov. Jadralci so bili po točkah zelo izenačeni, tako da je štela prav vsaka. 

Trener Matija Čok:

“To prvenstvo nekako ni šlo po načrtih, še posebej pa ne v finalu. Lukčev rezultat, sedmo mesto, je v redu in smo z njim seveda zadovoljni, vemo pa, da smo sposobni tudi česa več. Bilo je preveč slabih odločitev, nekaj od njih tudi mojih, in nekako nismo bili "pravi", predvsem Luka ne. Benjamin je odjadral dobro, prišel je v zlato skupino in se lepo poslovil od ILCA 6, konec avgusta pa ga zdaj že v ILCA 7 čaka U21 svetovno prvenstvo v Vilamouri na Portugalskem. Za Lano in Vala je bila to fajn izkušnja in tudi onadva imata to poletje še prvenstva. Z Lano in Lukcem že jutri popoldne letimo v Haag, kjer nas čaka mladinsko svetovno prvenstvo, tako da nimamo niti malo predaha za počitek, takoj nadaljujemo, kaj nas bo tam čakalo pa sporočim čez nekaj dni.”

Besedilo: Jakica Jesih, predstavnica za odnose z javnostmi