The ocean Race

Jutri, v nedeljo, 8.1.2023 se pričenja največja in najzahtevnejša regata letošnjega leta, The Ocean Race.

V nedeljo bo potekal prolog letošnje regate The Ocean Race. Enajst ekip v razredih IMOCA in VOR65 se bo pred španskim pristaniščem Alicante predstavilo publiki. Teden dni kasneje pa se bodo vse ekipe podale na epsko plovbo okoli sveta. Prepluti bodo morali kar 35.000 natičnih milj.

Letošnja regata bo drugačna od dosedanjih. The Ocean Race je naslednica regate Volvo Ocean Race, kjer smo videli le monotipne jadrnice, ki so jih ekipe zgradile po pravilih, ki jih je sprejel organizator. Da bo letošnja regata še zanimivejša kot so bile dosedanje, se bo šestim jadrnicam razreda VOR65 pridružilo še pet jadrnic razreda IMOCA. V nedeljo 8.1.2023 bomo videli prolog regate. Vse ekipe se bodo predstavile v priobalni regati pred pristaniščem Alicante v Španiji. Ob 14.00 uri se bodo najprej predstavile jadrnice z razreda VOR 65. Po njihovem zaključku,  predvidoma ob 15.30, se bodo na regatno polje podale ekipe na jadrnicah tipa IMOCA.

Začetek regate bo možno spremljati na naši spletni strani, na tem mestu, do pričetka regate, si lahko ogledate, kje bo potekala letošnja regate in v katerih mestih se bodo jadralci ustavili.

 

Začetek prenosa: nedelja 8.1.2023 ob 14.00

 

Kaj je THE OCAN RACE?

Foto: © Vincent Curutchet /IMOCA