ILCA6, ILCA7

V Andori se je danes odvil drugi regatni dan odprtega evropskega prvenstva v razredu ILCA 7 za moške in ILCA 6 za ženske. Moški so včeraj v šibkem vetru odjadrali le en plov, naš najboljše uvrščeni jadralec je bil Benjamin Aganović, ki je v svoji skupini zasedel 27. mesto, Žan Luka Zelko je bil 30., Ivan Vahrušev 47., Luka Zabukovec pa 53. med 186 tekmovalci.

V razredu ILCA 6, kjer nastopata Lin Pletikos in Alenka Valenčič, včeraj niso opravili niti ene regate, tako da je prvi nastop dekleta pričakal danes. Odlično se je odrezala Alenka Valenčič, ki je edino današnjo regato končala kot 14., Lin Pletikos je po prvem plovu na 40. mestu.

Moški so v ILCA 7 danes opravili le en start, a so jim v drugi stranici v veter zaradi prešibkega vetra regato prekinili. Jutri jih prvi start čaka že ob 9h in upajmo, da bo tudi vetra več.

Jakob Božič: “Težka dva dneva sta za nami, pa samo en plov speljan. Pred nami so še težji štirje dnevi. Danes so fantom prekinili regato, ker je nekoliko obrnilo in je jakost vetra preveč popustila. Med tem plovom so bili naši fantje med 15. in 20. mestom, Zelko pa je bil na krmi 2., nato so regato prekinili.”

Foto: Thom Touw Photography – EURILCA