Tina Mrak in Jakob Božič

Na Mallorci so na Pokalu princese Sofie danes odjadrali prve finalne plove. Še naprej ostaja naš najbolje uvrščeni jadralec Toni Vodišek v formuli kite, ki je po današnjem dnevu četrti.

Toni Vodišek je današnje štiri plove končal na prvem, 15. (ta se mu odbija), 4. in 14. mestu in je skupno sedaj na 4. mestu. Marina Vodišek je v srebrni skupini formule kite trikrat prijadrala v cilj kot šesta, v drugem današnjem plovu pa je bila druga. Skupno je sedaj na 35. mestu.

Tina Mrak in Jakob Božič v 470 sta jadrala dobro in v zlati skupini prijadrala 4., 9. in 13. mesto, s tem pa sta napredovala na skupno 15. mesto. Mladinca Martin Fras in Mija Škerlavaj, ki se tokrat prvič merita v članski konkurenci, sta v srebrni skupini osvojila 7., 24. in 27. mesto ter sta na skupnem 62. mestu.

V ILCA 7 je Žan Luka Zelko danes v zlati skupini končal kot 21. in 37., uvrstitev na 43. mesto v drugem plovu pa se mu ne upošteva. Skupno je nekoliko napredoval po lestvici in je po današnjem dnevu na 41. mestu. Lin Pletikos je v ILCA 6 osvojila dve 12. in eno 11. mesto v srebrni skupini in je trenutno na skupnem 56. mestu.

Dekleta v srebrni skupini iQFOiL, v kateri jadra naša Lina Eržen, danes na žalost niso uspela odjadrati niti enega plova, saj jim je veter popolnoma ugasnil. Fantje srebrne skupine, v kateri jadra Val Eržen, so odjadrali en plov.

Igor Eržen: “Danes je najprej startala zlata skupina, ves čas je bil zelo mejen veter, s tem pa se je tekmovanje zlate skupine zelo zavleklo. Srebrna skupina je prvi start naredila šele ob 18h in vse, kar smo uspeli odpeljati, je bila srebrna skupina moških, razdeljena na tri dele, in vsaka je odpeljala po en plov. Čakali smo tudi start žensk, a ker je veter ugasnil, smo končali za danes. Po včerajšnji smoli Vala z opremo danes zaključuje dan z veliko boljšim občutkom in velikim pričakovanjem jutrišnjega bolj vetrovnega dne.”

Val Eržen je v svoji skupini današnji plov končal na 6. mestu.

Jutri je pred jadralci zadnji dan finalnih plovov, najboljših deset v vsakem razredu pa se bo v soboto merilo v regatah za medalje.

Vir: JZS