Alja Petrič in Tarin Pečar

Jutri se s prvimi plovi v Galiciji na severozahodu Španije začenja mladinsko svetovno prvenstvo za 49er (moški) in 49er FX za dekleta, kjer bosta v konkurenci 33 posadk jadrali tudi naši Alja Petrič in Tarin Pečar. Z njima je trener Sandi Dekleva, ki je pred njunimi prvimi nastopi takole strnil vtise in pričakovanja: 

“Cilj odprave se je seznaniti z žensko mladinsko konkurenco razreda 49er FX v svetu ter odjadrati prvenstvo odločno in s čim manj napakami. Pričakujemo rahle vetrove, zato bo poudarek predvsem na taktičnem jadranju. Naš cilj je osvojiti mesto, ki prinaša kategorizacijo OKS.”

Naša ekipa je na prizorišče prvenstva prispela že na prvi uradni dan. Opravili so meritve ter pripravili vso potrebno opremo, potem pa naredili dva pripravljalna treninga, da so spoznali lokalne pogoje.

Sandi Dekleva: “Pričakujemo rahle, a stabilne vetrove, zato je bilo pomembno, da sta dekleti naredili čim več trening startov, da bosta pri njih suvereni. Trenirali smo skupaj s sparingi iz Nemčije in s tem pripravili še zadnje potrebno za nastop.”

Kvalifikacije se bodo odvijale do petka, 19. julija, v soboto in nedeljo pa so na sporedu finalni plovi. Nedelja, 21. julij je tudi zadnji dan prvenstva.