Električni napihljivi sup JOBE E-Duna

V sklopu otvoritve supanja v gramoznici Green Lake v Kidričevem, je ekipa podjetja Moto-Nautika testirala tudi najnovejši in letos premierni SUP, ki deluje na električni motor po principu jet pogona, blagovne znamke JOBE, ki je eden izmed vodilnih proizvajalcev opreme za vodne športe na svetu.

Mnenje o JOBE deski z električnim pomožnim motorjem

Električni napihljivi sup JOBE E-Duna

Že sam izgled kvalitetnega materiala in izdelave deske nakazuje na SUP, kateri izstopa od ostale ponudbe na tržišču. Šele z dvigom SUP-a zaznaš razliko, glede na običajen iSUP. Seveda, motor in akumulator doda nekaj teže. Kljub temu premik od mesta napihovanja do vode ne predstavlja ovire, še posebno ne, ker z vgrajenim motorjem lahko SUP napihnete do zaželenega tlaka brez občutka izčrpanih rok in bolečega hrbta.

Na vodi je brez vključenega motorja občutek podoben kot na ostalih JOBE SUP-ih. Stabilen, vodljiv in hiter. Popolnoma izpolni pričakovanja glede kvalitete in uporabnosti, tudi pri hoji  po deski in pivot obratih se deska obnaša skoraj kot kompaktna deska. Priloženo karbonsko veslo se zagotavlja velik izkoristek pri veslanju in hitrost.

Na veslu je dodatek – kontrolna ploščica za pogon motorja. Pri pritisku na vodotesni kontrolnik za štart se izpod deske zasliši komaj slišen šum in SUP se začne premikati samostojno. Premikanje SUP-a na začetku prinaša zanimive občutke, saj nismo navajeni, da se premikamo brez veslanja, pa tudi hitrost na najvišji stopnji ni zanemarljiva, električni motor pa zagotavlja približno 3 ure hitrost 5 km/h.  Naj bo jasno – to ni hitrost s katero bi lahko z 11.6 dolgim SUP-om lahko glisirali, vendar nudi spodobno osnovno hitrost deske, kateri ti lahko zelo učinkovito pomaga pri premagovanju toka na reki, pri močnemu vetru v obraz je ta dodatna moč zelo dobrodošla, saj nevtralizira zaviralno silo vetra ali toka, v tem pa tudi sami vidimo največjo vrednost novega modela JOBE SUP-a.

Sicer pa, pri veslanju lahko potiho vklopite pomožni motor in z intenzivnim veslanjem dosežete zavidljivo hitrost, z obale pa požanjete vzklike občudovanja in presenečenja, kar pa tudi nekaj šteje, kajne?

----------------------

SUP si lahko ogledate in testirate na umetnem jezeru Green Lake v Kidričevem pri Ptuju.

Za vse dodatne informacije pa so vam na voljo fantje iz oddelka opreme preko emaila oprema@moto-nautika.com.

Električni napihljivi sup JOBE E-Duna