Na letošnjem salonu Bonaca, ki bo potekal v Portorožu med 18. in 22. septembrom, bo podjetje As Boats d.o.o. premierno  predstavilo najnovejše plovilo podjetja Four Winns, Vista 275.

V-275 je najmanjši iz serije Vista, motornih družinskih jaht podjetja Four Winns. Premierno je bil predstavljen na navtičnem salonu v Parizu, sedaj pa bo premierno predstavljen tudi v Sloveniji. Že na pariškem salonu je privabil izjemno veliko strank, ki iščejo manjše družinsko plovilo, ki pa kljub temu nudi veliko prostornost, eleganco bistveno večjih jaht in izjemno dobro prostorsko razporeditev.

Te 28 čevljev (8,53 m) dolge družinske jahte se je prijelo ime žepna jahta, saj je svoje elegantne oblike podedovala od svojih večjih sester iz serije Vista, ki merijo v dolžino vse do 48 čevljev.

Novi V-275 meri v širino 2,8m kar je kar 25 cm več od svojega predhodnika. Dodatni centimetri so omogočili izvedbo izjemno prostorne notranjosti in krmnega dela, ki je bistveno večja od konkurenčnih plovil. Kuhinja je nameščena v kokpitu, manjša, zajtrkovalni center, kot jo imenujejo pri Four Winnsu, pa se nahaja v kabini plovila. V notranjosti plovila se nahajata dve dvojni postelji. Ena v premcu in ena v krmnem delu plovila. Kabino v krmnem delu je možno zapreti z vrati, kar nudi dodatno zasebnost za vse člane posadke. Celotna notranjost je izdelana izjemno elegantno, kot smo tega navajeni pri mnogo večjih jahtah.

Novi V-275 se lahko pohvali tudi z izjemnimi plovnimi lastnostmi zahvaljujoč Four Winnsovemu patentiranemu trupu imenovanem »Stable Vee«, ki zagotavlja mehkejšo plovbo, manj nagibanja plovila in nižjo porabo goriva.

Na plovilu je dobro poskrbljeno tudi za tiste, ki radi uživajo v vodi ali ob njej. Na krmnem delu je nameščena velika kopalna ploščad s stopnicami za dostop v vodo. Na premcu pa je dovolj prostora za uživanje v soncu in poležavanju tudi štirih odraslih oseb.

Plovilo bo premierno predstavljeno na salonu Bonaca v Portorožu med 18. in 22.9.2013.

Tehnične lastnosti plovila

Dolžina čez vse:  8.53 m
Širina: 2.79 m
Rezervoar za gorivo: 322 L
Vgrez: 99 cm
Nosilnost: 1100 kg
Št. oseb. 10
Teža: 3320 - 3460 kg
Rezervoar za vodo:  95 L
Rezervoar za fekalije: 68 L

Fotogalerija: Four Winns Vista 275