Nova Bavaria 37 Cruiser se prav tako kot ostale jadrnice iz nove linije potovalnih jadrnic Bavarskega podjetja Bavaria, lahko pohvali z izjemnimi jadralskimi sposobnostmi. Številne posebnosti pa so plovilu prinesle nominacijo za plovilo leta 2014.

Nova Bavaria 37 je potovalna jadrnica z zelo dobrimi plovnimi lastnostmi. Poleg hitrega jadranja, pa se lahko pohvali tudi z največjo kopalno ploščadjo v svojem razredu. Pri tem modelu ne smemo pozabiti omeniti tudi 3 velika okna na krovu, ter velika panoramska okna, ki v jadrnico spuščajo ogromno dnevne svetlobe.

Oblika krova je izjemno inovativna. Zagotavlja prostoren kokpit in dolg prostoren premec, ki omogoča poležavanje na soncu. Jadrnica ima dve krmili, ki na sredini puščata dovolj prostora za enostaven dostop do velike kopalne ploščadi, krmarju pa zagotavljata enostavno krmarjenje, pregled nad plovilom in dobro vidnost v smeri plovbe. Notranji salon ima nov prostorski koncept, ki zagotavlja, da si optimalno razporedite prostor za številne člane posadke, ki bivajo na krovu. Velika panoramska okna na straneh salona in dodatna okna na stropu salona zagotavljajo zračnost in v notranjost prepuščajo veliko naravne svetlobe. Prostor dobi tako izjemen občutek domačnosti in notranjost plovila povezuje z okolico. Stojna višina v salonu je 1,95 m. Sprednja, lastniška kabina nudi široko dvojno posteljo. Pri nakupu se lahko odločimo za dvo ali tro kabinsko izvedbo. Pri dvokabinski izvedbi imamo v krmnem delu na desni strani veliko kabino z dvojno posteljo, na levi pa je prostorna kopalnica. Pri trokabinski različici, sta v krmnem delu dve kabini z dvojnima ležiščema,  kopalnica pa je na levi strani in je postavljena nasproti kuhinjskega kotička.

Vsa oprema v plovilu je izdelana izjemno kvalitetno. Pohištvo je možno naročiti v treh različnih vrstah furnirja, barvo tal lahko izbiramo med šestimi odtenki. Oblazinjenje je lahko iz tekstila, kjer je na voljo šest različnih materialov, če pa se odločimo za usnje, lahko izbiramo med tremi odtenki.  Miza v salonu je zložljiva, da omogoča prost prehod do sprednje kabine. Ko mizo namestimo, povežemo levi in desni sedežni del salona in tako omogočimo komfortno obedovanje tudi osmim članom posadke. Trikabinska različica je izgubila prostor za navigacijsko mizico. Le del sedežne garniture v salonu služi za navigacijske potrebe. Mizica je zložljiva in je skrita v steni kopalnice, kjer so vgrajeni tudi navigacijski inštrumenti in električni panel.

Jadrnica v dolžino meri 11,30 m, dolžina vodne linije pa znaša 10,22 m. V širino meri 3,67 m. Kobilica je nameščena na globino 1,95 m, lahko pa se odločimo za varianto za plovbo po plitvejših vodah, kjer je kobilica nameščena na globino 1,63 m. Rezervoar za vodo ima prostornino 210 l, rezervoar za gorivo pa 150 l. Vgrajen ima Volvo Penta motor moči 19 KM, moč pa se na vodo prenaša s pomočjo seildrive sistema.

Tehnični podatki o plovilu Bavaria Cruiser 37:

Dolžina čez vse:  11,30 m
Dolžina trupa:  10,90 m
Dolžina vodne linije: 10,22 m
Širina: 3,67 m
Ugrez (standard):  1,95 m (železna kobilica)
Ugrez (plitva izvedba):  1,63 m (železna kobilica)
Teža praznega plovila:  7.000 kg
Balast: 2.080 kg
Motor:  Volvo Penta Saildrive  D1-20
Moč motorja:  13,9 kW/19 KM
Rezervoar za gorivo:  150 l
Rezervoar za vodo: 210 l
Višina v salonu: 1,95 m
Glavno jadro in genoa: 65 m2
Višina nad vodno linijo:  16,82 m
Cena osnovne različice: 140.000 EUR

Fotogalerija:  Bavaria Cruiser 37

Vir: http://www.bavaria-yachtbau.com