Quicksilver - model 595 Activ Cabinje novo plovilo ameriške ladjedelnice. Ima elegantne linije, odlično razporeditev prostora ter vrhunske plovne lastnosti. Plovilo lahko poganjajo izvenkrmi motorji z močjo vse do 150 HM. Proizvajalec za optimalno plovbo priporoča uporabo izvenkrmnega motorja Mercury s 115 KS, ki je dovolj močan za hitro plovbo in hkrati izjemno ekonomičen.

Quicksilver 595 AC ima značilno stopničasto platformo, ki je zelo uporabna. Poleg enostavnega dostopa mimo motorja do vode, vanjo lahko diskretno pospravimo tudi bimini tendo in  lestev. Plovilo je namenjeno dnevnim križarjenjem. V premcu ima kabino, v kateri je ležišče za dve osebi. Na ta način lahko noč ali dve prespimo tudi v zalivu in se nam ni potrebno vračati v marino. Na sredini kabine je dvižno okno, ki zagotavlja zračnost v kabini.   Kokpit lahko gosti družbo 6 oseb. Na sredini lahko namestimo zložljivo mizo. Oba, krmarjev in sopotnikov sedež sta vrtljiva in se lahko obrneta proti krmi plovila, s čemer se kokpit pretvori v udoben družaben prostor.  Gliser Quicksilver 595 AC v dolžino meri 5,73m. Ker je težak le 890 kg, je za hitro plovbo dovolj motor moči 115 KM.

Na testih se je novi model  Quicksilver 595 AC izkazal izjemno dobro. Je primer plovila z izjemnimi plovnimi lastnostmi in ugodno ceno. Plovilo je na ogled v razstavnem salonu pri uvozniku plovil Quicksilver v Sloveniji, Jucca Nautika. Več informacij lahko dobite tudi na:  www.jucca-nautica.si, tel: 01 280 69 00

Tehnične lastnosti:

Dolžina čez vse: 5.73 m
Dolžina trupa: 5.65 m
Širina: 2.29 m
Teža brez motorja: 890 kg
Največja dovoljena teža motorja: 211 kg
Največja dovoljena obremenitev: 725 kg
Dolžina noge: XL
Največja moč motorja: 150 KM (110 kW)
Ugrez: 0,43 m
Rezervar goriva: 110 l
Višina plovila: 1.85 m
Število oseb: 6
CE kategorija: C

 

Fotogalerija: Quicksilver 595 Activ Cabin