V zadnji, Evropski del letošnje regate Volvo Ocean race, se je zopet vključila ekipa Vestas Wind, ki je nasedla na atolu v Indijskem oceanu in močno poškodovala svojo jadrnico. Težko pričakovano nadaljevanje regate je za ekipo izjemen izziv. Trenutno jadrajo izjemno dobro in so uvrščeni na trenutno 2. mesto.

Pred slabimi tremi dnevi je izpred Lisbone zopet izplulo sedem jadrnic regate Volvo Ocean Race 2014-15. Ekipa Vestas Wind je uspela v rekordnem času popraviti svojo jadrnico in se pridružiti floti. Osma etapa regate je v primerjavi z dosedanjimi izjemno kratka. Do cilja v francoskem Lorientu je le 647 nmi plovbe.

Trenutno najhitreje pluje ženska posadka SCA. Do cilja jih loči manj kot 250 nmi. Glede na trenutno hitrost plovbe jih lahko v cilju pričakujejo že jutri. Le 10 nmi za vodilnimi pluje ekipa Vestas Wind, ki je po dolgi pavzi izjemno motivirana. Kdo bo na cilju prvi še zdaleč ni odločeno. Ekipe Abu Dhabi, Alvimedica in Dongfeng plujejo skupaj in za vodilno ekipo zaostajajo le 18 nmi. Nekoliko večji zaostanek imata ekipi MAPFRE in Brunel, ki zaostajata nekaj več kot 20 nmi.

Flota trenutno pluje proti vzhodu v severovzhodnih vetrovih, ki dosegajo do 15 vozlov. Kako se bo premešal vrstni red bomo videli, ko se bodo obrnili proti severu.

Video: 8. etapa (v angleškem jeziku):